Poistenci tejto zdravotky dostanú od 1.apríla len neodkladnú zdravotnú starostlivosť

V posledných rokoch je téma zdravotnej starostlivosti a jej financovania naozaj diskutovanou záležitosťou.  Aj v roku 2022 došlo k tomu, že tisícky poistencov, ktorí sú poistení vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni, budú mať nárok len na neodkladnú zdravotnú starostlivosť. K tejto situácii došlo kvôli tomu, že niekoľko stoviek lekárov nepredĺžilo zmluvný vzťah so štátnou Všeobecnou zdravotnou poisťovňou (VšZP) píše denník pravda.

Od 1. apríla je teda možné, že sa u svojho všeobecného lekára dozviete, že za vykonané úkony si žiaľ musíte zaplatiť sami. Poistenci VŠZP budú mať nárok len na neodkladnú zdravotnú starostlivosť.

Zväz ambulantných lekárov chce rokovať aj naďalej a dohodnúť sa na postupe, ktorý bude výhodný najmä pre poistencov. Všeobecná zdravotná poisťovňa odmietla ponuku zväzu, ktorý navrhol uzatvorenie zmlúv na mesiac, aby mali poistenci zabezpečenú dostatočnú zdravotnú starostlivosť.

Všeobecná zdravotná poisťovňa poisťuje približne tri milióny Slovákov a tak sa problém neuhradenia zdravotnej starostlivosti týka naozaj väčšiny. Rokovania medzi poisťovňou a zväzom budú pokračovať a sledovať ich má aj Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky. Ministerstvo však vstupovať do rokovaní nebude.

Zdroj: hitky.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Poistenci tejto zdravotky dostanú od 1.apríla len neodkladnú zdravotnú starostlivosť”