sobota, 27 júla, 2024

Liečivé vlastnosti zázračnej rastliny. Toto je dôvod, prečo by mal byť fikus v každej domácnosti!

Fikus – najužitočnejšia a nenáročná izbová rastlina. Je výborný na čistenie vzduchu v domácnosti a má pozitívny vplyv na ľudské zdravie.

V minulosti ľudia verili, že fikus absorbuje negatívnu energiu a očisťuje domácu atmosféru od úzkosti. Ak chcete prilákať hojnosť a šťastie do svojho života, obráťte pozornosť na fikus malolistý (Ficus benjamina).

Používa sa taktiež pri liečbe kašľu a prechladnutia. Tinktúra z jeho listov lieči reumatizmus, artritídu, artrózu a napomáha aj pri problémoch s hemoroidmi.

фикус

Fikus na liečbu kĺbov

  • List fikusu
  • 80 ml vodky

Postup

  1. Fikusový list si pomeľte v mlynčeku na mäso, zalejte ho vodkou a zatvorte do nádoby. Udržujte v chlade a tme po dobu najmenej 14 dní.
  2. Vylúhovanú tekutinu preceďte cez gázu, prelejte do fľaše z tmavého skla a skladujte na tmavom mieste.
  3. Pred spaním si napúšťajte vaňu s teplou vodou a soľou. Potom si kĺby potrite pripravenou tinktúrou z fikusu a následne si miesto obviažte vlneným šálom.

Liečba kašľa

  • 1 list fikusu
  • 1 ČL medu
  • 300 ml vody

Postup

  1. Hrniec s vodou si položte na sporák a priveďte ju k varu. Následne do vody vložte list fikusu po dobru 3 minút. Vyberte list a vrch potrite medom.
  2. List si priložte na hruď, prekryte ho flanelovou tkaninou a jemne previažte obväzom. Obklad je potrebné nechať pôsobiť až do rána. Postup vykonávajte až do úplného vyzdravenia.

Účinný prostriedok proti bradaviciam

  • 80 ml fikusovej šťavy
  • 40 ml octovej esencie

Postup

  1. Veľké listy fikusu si pomeľte v mlynčeku na mäso a vyžmýkajte šťavu s použitím gázy. Do vytvorenej šťavy pridajte octovú esenciu, prelejte do fľaštičky z tmavého skla a uzatvorte.
  2. Na postihnutú oblasť si nakvapkajte 2 kvapky prípravku bez toho, aby ste zasiahli kožu v okolí. Nechajte pôsobiť 10 sekúnd a následne zmyte vodou. Postup opakujte až dovtedy, kým bradavice úplne nezmiznú.

CelySvet.cz

Liečba dyzentérie a črevné poruchy

  • 50 ml fikusovej šťavy
  • 100 ml liehu

Postup

  1. Odtrhnuté listy fikusu pomeľte v mlynčeku na mäso, preceďte cez gázu. Prilejte do šťavy lieh a následne všetko prelejte do tmavej sklenenej fľaštičky, ktorú umiestnite do chladničky na dva dni.
  2. Hneď prvý deň skonzumujte 1 PL každé dve hodiny. Na druhý a tretí deň užite liek 5x denne a na štvrtý deň si dajte 1 ČL 3x denne po jedle.

Rýchla úľava od bolesti zubov

  • 1 PL šťavy z fikusu
  • 3 PL liehu

Postup

  1. Obe tekutiny zmiešajte a nechajte lúhovať na temnom mieste po dobu 2 dní.
  2. Navlhčite si v tekutine vatový tampón a priložte si ho na chvíľu na bolestivý zub. Po vybratí si ústa prepláchnite odvarom z harmančeka.

Fikus je skvelý liek, no aj on má kontraindikácie u tehotných žien a detí. Taktiež sa neodporúča používať fikusové prípravky ľuďom trpiacim na problémy so srdcom. Ak sa ho chystáte na sebe použiť, najskôr sa poraďte s vaším lekárom ohľadne tejto tradičnej medicíny.

zdroj:takprosto.cc

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights