Matovič mal údajne kúpiť detektor lži. Chce na nich testovať poslancov

Minister financií Igor Matovič sa opäť rozhodol prísť s návrhom, podľa ktorého by sa politici mali testovať detektorom lži. Igor Matovič s podobným návrhom už prišiel aj v minulosti.

V roku 2012 chcel v parlamentných voľbách testovať kandidátov za stranu OĽaNO, ktorí pochádzali najmä zo strán KDS a OKS. Väčšina kandidátov však tento návrh ihneď zavrhla a testovanie sa nikdy neuskutočnilo.

V roku 2014 sa Igor Matovič otestoval sám. Testovanie prebehlo priamo pred médiami. Výsledky testu z detektora lži preukázali, že Matovič neklame a testom tak úspešne prešiel.

Podľa ministra financií je zisťovanie pravdy prostredníctvom detektoru lži efektívne a tak sa ho snaží implementovať do politiky aj v roku 2022. Igor Matovič vraj mal za viac ako 10-tišíc zakúpiť nový detektor lži zo straníckych peňazí.

Matovič ním chce testovať všetkých kandidátov za stranu OĽaNO v parlamentných voľbách 2024. Mnohí stranícki kolegovia s testovaním nemajú žiaden problém.

Poslanec národnej rady Slovenskej republiky za Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, Kristián Čekovský, tvrdí, že pretestovať by sa nechal aj o polnoci. Andrej Stančík si myslí, že ak kandidáti testom v súvislosti s korupčným správaním neprejdú, do politiky by vstúpiť vôbec nemali.

Zdroj: hitky.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsov, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Matovič mal údajne kúpiť detektor lži. Chce na nich testovať poslancov”