sobota, 27 júla, 2024

Toto je dôvod, prečo Slováci ležali pred veľvyslanectvom Ruska. Protestovali proti…

Iniciatíva Mier Ukrajine zorganizovala protivojnový protest priamo pred Veľvyslanectvom Ruskej federácie. Minulý piatok sa pred veľvyslanectvom zišla obrovská skupina ľudí. Protestujúci ľudia si ľahli priamo na zem, čím chceli poukázať na tisíce obetí, ktoré podľahli vyčíňaniu ruskej armády v ukrajinskom meste Buča.

Ľudmila Verbická sa za iniciatívu vyjadrila: „Aj pri týchto zjavných a preukázaných nehumánnych aktoch opäť čelíme masívnej ruskej propagande. Vyzývame Ruskú federáciu, aby prestala s masakrami Ukrajincov a tiež, aby prestala popierať a zľahčovať vojnové zločiny, za ktoré sú zodpovední ruskí vojaci.”

Protestujúci sa zišli s cieľom vyjadriť podporu ukrajinskému národu a nesúhlas s genocídou na Ukrajine. Iniciatíva Mier Ukrajine uviedla:

Celý svet vidí fotografie ruskými okupantmi umučených, znásilnených a zavraždených obetí. Ich telá sa našli ležiace v masových hroboch či ležiace na uliciach, s rukami zviazanými za chrbtom. Iniciatíva sa aktuálne venuje podpore Ukrajiny a zdôrazňovaniu ruskej propagandy, ktorá spôsobila obrovské materiálne a ľudské straty.

Počas uplynulých týždňov sa aj napriek prvotnému súhlasu so záchrannými koridormi, Rusko rozhodlo znemožniť mnohým Ukrajincom útek. Iniciatíva Mier Ukrajine preto požaduje bezpečnú evakuáciu civilistov a vysoké sankcie pre Rusko.

Pri udalosti na sociálnej sieti Facebook bolo napísané: „Pozývame preto všetkých priateľov Ukrajiny budúci týždeň pred Nemeckú ambasádu, kde rovnakým protestom vyzveme Nemeckú spolkovú republiku k činom.“ Po akcii boli uverejnené fotografie ležiacich ľudí pred Veľvyslanectvom Ruskej federácie. Ľudia mali zviazané ruky a ležali nehybne, čím pripomínali obete v uliciach mesta Buča.

 

Zdroj: Facebook/Mier Ukrajine

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights