Náhodou v obchode odhrnula dieťaťu tričko, keď si to ostatní všimli, ostali pohoršení. TOTO BOL DÔVOD

Mama Dallasa sa rozhodla na Facebook zverejniť post, ktorého cieľom je zvýšiť povedomie ľudí o tejto chorobe a primäť ich aby si uvedomili, že chorobu si nevybrali, ale prišla do ich životov a musia s ňou bojovať každý jeden deň.

„Dnes sme boli v obchode a syn ma poprosil aby som ho vzala na ruky.

Keď som ho dvihla, vyhrnulo sa mu tričko a všetkým odkrylo stomické vrecká. Staršia žena, ktorá stála v rade za nami skonštatovala, ako je možné, že dieťa musí nosiť niečo také ohavné. Jediné na čo som sa zmohla bol nahnevaný pohľad.

Žena sa ma potom opýtala, prečo to Dallas musí mať. Vysvetlila som jej, že má problémy s črevom. Nechcelo sa mi jej vysvetľovať, že má Hirschsprungovu chorobu. Poprosila ma, aby som stomické vaky prekryla tričkom, lebo ľudí pohoršujú.

Chcela som jej povedať, že to nie je môj problém, ale jej. Zmohla som sa iba na pozdrav.

Vedela som, že keď príde domov, bude všetkým rozprávať čo videla. Stómia je stále tabu, ale pravdou je, že s ňou musí žiť vyše 500 tis. Američanov.

Uvedomujem si, že môj syn bude musieť žiť so stomickými vreckami celý život.  Ale viem, že ho musím naučiť aby miloval svoje telo aj s vreckami.

Tá staršia žena ako aj veľa iných ľudí nechápe, že moje dieťa je normálne, tak ako každé iné dieťa. Hrá sa, zabáva, chodí do škôlky. Nie ja ňom vidieť, že podstúpil už 20 operácií.

Veľmi by som si priala aby nemusel počúvať takéto komentáre, počas dospievania. Stačí, že musí  zvládnuť chorobu. Môj syn je celý môj život.  Tie dve vrecká nepodmieňujú to, kým je a ani kým bude v budúcnosti. ”

Preto nech si každý dobre rozmyslí, či a ako iného okomentuje. Nikdy nevieme, čím si ten druhý prechádza. Vážme si ho a odpusťme si nevhodné komentáre.

Zdroj: webniusy.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Náhodou v obchode odhrnula dieťaťu tričko, keď si to ostatní všimli, ostali pohoršení. TOTO BOL DÔVOD”