Toto sú najčastejšie chyby pri grilovaní a jednu z nich určite robíte aj vy!

Tak schválne! Skutočne si myslíte, že sú vaše grilovačky bezchybné? A teraz nemyslíme výsledné pokrmy, skôr proces ich prípravy. Nasledujúce riadky vás preveria.

Len ten nič nepokazí, kto nič nerobí. A pri grilovaní sa toho môže pokaziť celkom dosť, hlavne keď do toho idete bez rozmyslu. Nechajte si poradiť, ako sa vyhnúť najčastejším chybám, ktoré pri grilovaní robia nadšení začiatočníci, ale aj nejeden skúsený grilmajster.

  1. Zanedbávate prípravu

Dôsledná príprava je základom pohodovej grilovačky, preto si všetko nachystajte vopred, aby ste počas grilovania a jedenia nemuseli stále niekam odbiehať. Pripravte si grilovacie náradie a riad, nakrájajte mäso, zeleninu, prílohy, na stôl prineste korenie, horčicu, kečup a omáčky a až potom sa pustite do samotného grilovania.

  1. Gril čistíte až pred použitím

Ono to ani nie je taká veľká chyba, ako keby ste ho nečistili vôbec. Lenže keď začínate čistiť gril predtým, než sa zídu hladní hostia, môže sa stať, že práve preto nestihnete pripraviť všetko potrebné, alebo gril nevyčistíte tak, ako by to bolo vhodné. Preto vyčistite gril vždy po grilovačke, alebo aspoň jeden deň pred ňou.

  1. Gril nerozohrejete dostatočne

Grilu trvá niekoľko minút, než sa rozpáli. Najmä grily na uhlie potrebujú 20 – 30 minút, aby bol ich rošt dostatočne rozohriaty. Ale ani príliš horúcim roštom si nepomôžete, pretože jedlo sa na ňom zvonka spáli a zvnútra bude ešte surové.

  1. Grilujete príliš dlho

Než prídete na to, ako správne ugrilovať hovädzí steak tak, aby bol medium alebo rare, verte nám, že ich pokazíte viac, než sa vám bude páčiť. Rovnako to je s burgermi, rebierkami a vlastne so všetkým mäsom, ktoré dávate na gril. Premenné ako veľkosť porcie či hrúbka rezňa zohrávajú dôležitú úlohu a vy na ne musíte myslieť rovnako, ako na čas prípravy. Omnoho jednoduchšie je spoľahnúť sa na inteligentný gril, zapichnúť do mäsa ihlu, nastaviť požadovaný výsledok a užívať si vôňu pripravovaného pokrmu.

  1. Gril nevyužívate naplno

Musia vaši stravníci čakať, kým ugrilujete najprv mäso a potom prílohu, pričom mäso medzitým vychladne? Buď máte malý gril, alebo zanedbávate jeho kapacitu. Ak váš gril disponuje mriežkou, tá tam nie je na odkladanie ugrilovaného mäsa, ale na zeleninu, aby ste mohli pripravovať naraz celý chod. Plynový gril WEBER GENESIS disponuje mimoriadne veľkou zónou Sear Zone, na ktorej môžete grilovať niekoľko steakov naraz, samozrejme má aj extra veľkú plochu na prípravu vašich špecialít a rám WEBER CRAFTED umožňuje meniť príslušenstvo, takže na grile môžete pripravovať trebárs parenú zeleninu, pizzu či vafle.

  1. Často otvárate gril

Každým otvorením grilu sa stráca teplo a tým sa predlžuje čas prípravy. Pýtate sa, ako inak máte skontrolovať, či je už jedlo hotové? Aj sviatoční grilmajstri vedia, že vizuálne kontroly neprospievajú kvalite výsledku. Každé otvorenie poklopu, ktorému sa môžete vyhnúť, je teda plusom. Platforma WEBER CONNECTä prostredníctvom zapojených meračov monitoruje celý proces grilovania a cez wifi vám posiela do mobilu upozornenia, kedy treba mäso obrátiť a kedy je už vaše jedlo hotové. Poklop grilu teda otvárate až vtedy, keď je to naozaj potrebné. Aplikácia postráži celý proces, čo dáva začiatočníkom grilovania sebaistotu a profíci si zase môžu dovoliť trochu ležérnejší prístup.

  1. Nemáte ten správny gril

Plynové grily WEBER GENESIS sú zárukou špičkového zážitku z grilovačky. Pohodlne na nich pripravíte romantické grilovanie vo dvojici aj veľkú grilpárty pre rodinu a priateľov. Grily GENESIS od Weberu majú zabudovanú platformu WEBER CONNECT, s ktorou sa hravo pripojíte ku grilu cez mobil, takže sa počas grilovania môžete bezstarostne venovať svojim hosťom a nielen tráviť čas pri strážení klobások a krídelok. A so systémom WEBER CRAFT GOURMET BBQ vyhoviete každému maškrtnému jazýčku. Nechajte WEBER spraviť vaše grilovačky legendárnymi!

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Toto sú najčastejšie chyby pri grilovaní a jednu z nich určite robíte aj vy!”