sobota, 27 júla, 2024

„Už len rozsievame klamstvá a nenávisť.“ Putina opustil ruský diplomat pre OSN. TOTO HOVORÍ RUSKU

Predstaviteľ ruskej misie pri OSN v Ženeve Boris Bondarev rezignoval na svoju funkciu. Oznámil to v otvorenom liste, v ktorom kritizoval agresívnu vojnu, ktorú rozpútal prezident Vladimír Putin. V denníku zároveň napísal, že sa hanbí za svoju krajinu. Ide tak o najvyššie postaveného ruského diplomata, ktorý odsúdil ruskú inváziu na Ukrajinu, informovala stanica Sky News .

„Za dvadsať rokov svojej kariéry v diplomacii som videl mnoho obratov našej zahraničnej politiky. Nikdy som sa však za svoju krajinu nehanbil tak, ako 24. februára tohto roku,“ pripomenul Bondarev deň, keď ruská armáda vtrhla na Ukrajinu.

„Bohužiaľ, za tých dvadsať rokov sa miera klamstiev a neprofesionality v práci ministerstva zahraničia neustále zvyšuje,“ napísal vo vyhlásení, ktoré v plnom znení zverejnila ukrajinská agentura Unian.

„Agresívna vojna, ktorú rozpútal Putin proti Ukrajine a vlastne proti celému západnému svetu, je nielen zločinom proti ukrajinskému ľudu, ale možno aj najzáväznejším zločinom proti ľudu Ruska,“ pokračoval diplomat v liste s tým, že všetky nádeje a vyhliadky na prosperujúcu slobodnú spoločnosť v Rusku boli zmarené. 

Bondarev zároveň obvinil strojcu invázie z toho, že chcú zostať pri moci a žiť vo svojich nevkusných palácoch. „Chcú si užívať neobmedzenú moc a úplnú beztrestnosť, plaviť sa na svojich jachtách, ktoré majú vyšší výtlak ako celé ruské námorníctvo,“ odkázal v liste. 

„Aby to dosiahli, sú ochotní obetovať toľko životov, koľko bude treba. Len kvôli tomu už zomreli tisíce Rusov a Ukrajincov,“ stojí ďalej v denníku. Podľa Bondareva sa ruské ministerstvo zahraničia už nevenuje diplomacii, ale rozsievaniu klamstiev a podnecovaniu vojny a nenávisti. „Rusko už nemá žiadnych spojencov,“ dodal.

Napísal tiež, že by rád pokračoval vo svojej kariére diplomata, čo by sa však teraz rovnalo vlastizrade. „Už sa jednoducho nemôžem podieľať na tejto krvavej, hlúpe a absolútne zbytočnej potupe,“ napísal. 

„Nie všetci ruskí diplomati sú vojnoví štváči. Sú súdni, ale musia mlčať,“ uzavrel s tým, že jeho prípad by mohol ostatným poslúžiť ako príklad. Pripustil však, že pokiaľ bude za svoje vyjadrenia trestne stíhaný, ďalší diplomati ho nasledovať nebudú.

 

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights