ZABUDNITE NA POPRASKANÉ päty. Pripravte svoje chodidlá na leto! TOTO POMÁHA

Vznik kurích ôk na nohách je problém, ktorému čelí veľa ľudí. Je to všetko o nepohodlnej obuvi, ako aj o nesprávnej starostlivosti o pokožku nôh. Aby ste zabránili rozvoju tohto problému, mali by ste sa uchýliť k preventívnym riešeniam.

Maska na nohy z ovsených vločiek je jedným zo spôsobov, ako urobiť pokožku jemnou a hladkou. Pravidelné používanie vám pomôže chrániť sa pred tvorbou kurích ôk.

silver spoon on white rice                           unsplash

Existujú 2 druhy masiek z ovsených vločiek. Obe sú veľmi účinné, pretože efekt na seba nenechá dlho čakať. Je však dôležité, aby ste si ich správne pripravili.

Recept č.1

Príprava tejto masky vám nezaberie viac ako 10 minút. Vezmite ovsené vločky a mandle a rozmixujte ich v mixéri alebo mlynčeku na kávu. Ak chcete, môžete si kúpiť už namleté produkty. Potom premiešajte v hlbokej nádobe 2 polievkové lyžice ovsených vločiek a rovnaké množstvo nasekaných mandlí. Pridajte kyslú smotanu a miešajte, kým nezískate konzistenciu pripomínajúcu kašu. Chodidlá naparte a potom na nich aplikujte výslednú zmes. Po 20-25 minútach zmyte nohy teplou vodou a v prípade potreby ešte použite pemzu. Opláchnite si nohy, utrite ich dosucha a naneste hydratačný krém.

Recept č. 2

Na prípravu tejto masky je potrebné najskôr uvariť ovsené vločky vo vode. Následne si vytvorte ďalšiu zmes – zmiešajte 6 lyžíc ovsených vločiek s 2 polievkovými lyžicami rastlinného oleja a 1 lyžičkou medu. Chodidlá naparte a až potom na ne naneste hotovú zmes. Po 15-20 minútach opláchnite nohy teplou vodou. Prejdite si po chodidlách pemzou. Nohy nakoniec osušte uterákom a naneste hydratačný olej, ktorý vmasírujte do pokožky. Obujte si teplé ponožky a majte ich aspoň 2-3 hodiny.

person's feet with flowers                             unsplash

Odporúčania

Masky z ovsených vločiek by sa mali robiť každých 7 dní počas 8 týždňov. Týmto spôsobom môžete dosiahnuť najlepší výsledok.

Nezabudnite však dodržiavať základné pravidlá:

Pred aplikáciou vytvorenej zmesi naparujte nohy v horúcej vode.

Masku nechajte pôsobiť 15-25 minút.

Po odstránení ovsenej zmesi si po chodidlách niekoľkokrát prejdite pemzou.

Aplikácia hydratačného krému alebo mlieka je dôležitým krokom na konci procedúry, ktorý by ste nemali vynechať.

Vďaka pravidelnému používaniu týchto exfoliačných masiek bude vaša pleť na chodidlách ako u bábätka. A nezabudnite na hlavnú výhodu týchto produktov: obsahujú iba prírodné zložky. Pripravte si masku z ovsených vločiek a zabudnite na drsné päty!

 

Zdroj: sovkusom.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “ZABUDNITE NA POPRASKANÉ päty. Pripravte svoje chodidlá na leto! TOTO POMÁHA”