sobota, 27 júla, 2024

Záhradkár mi poradil 10 najlepších hnojív pre domáce rastliny: Skoro všetky máte doma. Budú ešte viac krajšie

 

Moja mama zbožňuje kvety a vždy sa im snaží prispôsobiť podmienky v byte. Najťažšie bolo nájsť si cestu ku každej rastline a sledovať jej rast v rôznych ročných obdobiach roka. V takýchto okamihoch sa je osvedčila osvedčená domáca výživa pre rastliny.

Príprava je veľmi jednoduchá, pretože sa skladá z prísad, ktoré sú vždy po ruke. Ak chcete vytvoriť priaznivé podmienky pre svoju kvetinu, prečítajte si náš článok a pusťte sa do práce!

Ako dodať potrebné živiny izbovým rastlinám

Každá rastlinka si vyžaduje občasné hnojenie a dodanie potrebných vitamínov, minerálov a živín. Ak je kvetina dlhodobo v stave „hladu“, potom začne slabnúť. Aby sa vyhli takémuto stavu, vyskúšajte naše recepty.

Sladká voda

Väčšina rastlín miluje sladkú vodu – najmä kaktusy. Pred zalievaním zrieďte polovicu čajovej lyžičky cukru v 100 ml vody alebo jednoducho posypte povrch pôdy cukrom predtým, než začnete zalievať rastlinu.

Ricínový olej

Ricínový olej Je dobré používať na kvitnúce rastliny v čase objavovania sa pupienkov. Rozpustite 1 lyžičku oleja v 1 litri vody a zalievajte obvyklým spôsobom.

Drevené uhlie

Každá jedna rastlinka bude mať prospech zo zavlažovania spolu s dreveným uhlím. Na prípravu roztoku zmiešajte 1 polievkovú lyžičku uhlia s 1 litrom horúcej vody a nechajte na týždeň na tmavom mieste, z času na čas premiešajte. Rastlinky môžete zalievať takouto vodou nie častejšie ako raz za 10 dní.

Kôra z citrusov alebo granátového jablka

Granátové alebo citrusové šupky môžu namočte na jeden deň do vode a získate vynikajúce riešenie pre zalievanie, ktoré vyživí zelené a kvitnúce rastliny.

Roztok aspirínu

Ak sa vám zdá, že rastliny začali trochu vädnúť a vyzerajú oslabene, pripravte roztok aspirínu. Stačí rozpustiť jednu tabletku v litri vody a každých pár dní pokropiť kvetinu.

Šťava z aloe

V zimnom období je šťava z aloe vynikajúcou rastlinnou živinou. Stačí zriediť len jednu čajovú lyžičku v litri vody, a zalievať podľa potreby.

Mlieko

Aby ste udržali listy fikusov neporušené, lesklé a sýte, pretrite ich mliekom.

Vitamín B12

Ak ste fanúšikom fialiek, pripravte si pre vaše obľúbené rastliny toto: zrieďte jednu ampulku vitamínu B12 v litri destilovanej vody. Fialky zalievajte takouto vodou dvakrát mesačne.

Banánová kôra

Počas presádzania rastlín je najlepšie použiť banánovú kôru ako hnojivo. Nakrájajte najemno alebo pomeľte v mlynčeku na mäso a vyložte na drenážnu vrstvu. Na to dajte vrstvu hliny a posaďte rastlinku. Banánová kôra je bohatá na fosfor, horčík a draslík, ktoré prispievajú k aktívnemu rastu kvetov.

Huby

Na hojenie rastlín môžete pripraviť hubovú tinktúru. Najemno nakrájajte všetky jedlé huby a premiešajte ich s vodou v pomere 1: 1. Po 24 hodinách vylejte vodu a znovu ich zalejte vodou. V priebehu ďalšieho dňa bude tinktúra hotová. Nepoužívajte ju však viac ako 2 krát týždenne.

Vďaka všetkým tipom a receptom sa mi tento rok podarilo zachrániť život a príjemný vzhľad všetkých domácich rastlín. Mimochodom, veľa z týchto života budičov používali aj naše staré mamy, takže sa im dá dôverovať. Vychutnajte si starostlivosť o vaše obľúbené kvetinky a nezabudnite zdieľať užitočné tipy s priateľmi!

zdroj: sovkusom.ru 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights