sobota, 27 júla, 2024

12 filmov, ktoré by mala vidieť každá žena, bez ohľadu na svoj vek.

Niektoré filmy si zapamätáte navždy. Iné si pozriete raz a zabudnete na ne. Potom sú filmy, ktoré ocení najmä nežnejšie pohlavie. Pokiaľ ide o poslednú kategóriu, asi tomu nebudete veriť, ale nejde vždy len o filmy o láske.

Mysmezeny.sk vám predstaví zopár z nich. Pamätajte, že niekedy vám myšlienka z filmu dokáže zmeniť celý život.

Edith Piaf

Citlivý životopisný film o francúzskej dive Edith Piaf, ktorá viedla dlhý boj za právo žiť, spievať a milovať. Je to majstrovské dielo zobrazujúce atmosféru v Paríži počas žitia slávnej divokej, absurdnej a zároveň šarmantnej speváčky. Vo filme možno vidieť, že mesto svetiel je prívetivé a priateľské iba pre tých, ktorý ho nepoznajú.

G.I. Jane

Film, ktorý nemá komplikovanú zápletku, a ani bojové scény. Film, ktorý zobrazuje silu ľudskej duše  — a najmä tej ženskej. ’G.I. Jane’ obsahuje niekoľko nezabudnuteľných scén. A zápletka je dokonalá.

Úsmev Mony Lízy

Tento film vás naučí hodnotám ako dôstojnosť, odvaha, jemnosť a cieľavedomosť. Nie je to však to najpodstatnejšie, ukáže vám, že je naozaj dôležité myslieť na seba. Vďaka tomu a dobre obsadeným hereckým rolám nie je ’Mona Lisa Smile’ len ďalším filmom v poradí,  či vhodný filmom iba pre feministky. Dostane naozaj každého.

Million Dollar Baby

’Million Dollar Baby’ je dokonale podmanivý fim, najmä kvôli nekompromisnému zobrazeniu reality. Zobrazuje vážnosť a krutosť života. Niekedy nám život prináša výzvy, ktoré dokážu zvládnuť iba rozhodný, odvážny a motivovaný jednotlivci. Režisér Clint Eastwood dokázal zachytiť veľa zaujímavých situácií, vďaka skvelému hereckému obsadeniu, ktoré prináša divákovi emocionálny zážitok. Niektorí tvrdia, že je tento film depresívny, avšak pokiaľ sa dej točí okolo mladej ženy snažiacej sa stať sa šampiónkou v boxe, happy end by ste asi nečakali.

Diabol nosí Pradu

Svet módy je nepochybne krásny. Ale takisto rovnako krutý. Aj malé zakopnutie môže spôsobiť fatálne následky. Tvorcovia vytvorili excelentný film, ktorý prináša divákom zábavu, aj drámu. To všetko aj vďaka Meryl Streep a Anne Hathaway.

Núdzový východ

Odpúšťame vám, ak si myslíte, že film o manželskom páre s 2 deťmi prechádzajúcim manželskou krízou v polovici 20. storočia v Amerike nedokáže upútať publikum. Na konci sa sotva zdvihnete zo stoličky, lebo všetko, čo uvidíte bude vlastne o vás. Všetci sa snažíme unikať z beznádejných situácii, tak ako tomu je v tomto filme. Nie je to však také jednoduché. Môžte zmeniť prostredie, ale nikdy pred samým sebou neutečiete. Ak sa cítite vo vnútri prázdny, pamätajte, že túžba nikdy nezmizne, bez ohľadu na to kde ste.

Kráľovná

’The Queen’ od režiséra Stephena Frearsa, presne vystihuje zložité obdobie britskej kráľovskej rodiny nasledujúce po smrti princeznej Diany. Ako sa správať ako monarcha, ak na vašu adresu padli nepekné kritické slová? Ovládnu vás emócie alebo zachováte sa rozvahu tak ako sa od vás očakáva? Tam kde Shakespearovi hrdinovia bojovali mečom, sa dnes zvádza boj s kamerou a mikrofónom. A to si vyžaduje dávku odvahy.

Erin Brockovich

Príbeh Erin Brockovich je o silnej a zároveň zraniteľnej žene. Vzhľadom na okolnosti je je bežná ženská slabosť neprípustným luxusom. Nemusí byť géniom, ale jej vytrvanie a  sústredenie na osud iných jej pomôžu dosiahnuť nemožné – vyhrať víťazstvo nad obrovskou spoločnosťou. Ak zvolíte tento film, nikdy neoľutujete.

Frida

Pozoruhodný film o žene s rebelským vnútrom, nenahraditeľnou túžbou a veľkou energiou. Frida mala 20 rokov, keď sa vydala za staršieho, bohatého a skazeného Diega Riveru- mexického známeho umelca. ’Frida’ odhaľuje príbeh nielen skvelej umelkyne, ale aj ženy, ktorá uprednostnila lásku a rodinu pred všetkým. Soundtrack stojí za zmienku.

Jedz, modli sa a miluj

Tento film nemožno z nášho zoznamu vynechať. Adaptovaný z memoárov, film ponúka jednoduchý spôsob akým prekonať depresiu: zvoľte jednu z troch krajín začínajúcich písmenom ’I’, navštívte ich a spoznávajte osamote. Pre hlavnú hrdinku (hranú Juliou Roberts), sa táto metóda ukázala ako úspešná. Po tomto filme možo zistíte, že je čas na vlastnú reálnu verziu filmu.

Kráľovná Alžbeta: Zlatý vek

Ďalší skvelý film o ťažkom živote kráľovnej. Tento je však zameraný menej na históriu monarchie. Venuje sa životu jednotlivca. Alžbeta I. bola žena bez práva na súkromný život a neboli jej dopriate ani najtriviálnejšie radosti. Vrava, vášeň, zrada, dobrodružstvo – to všetko v presvedčivom filme s bezkonkurenčným scenárom, luxusnými kostýmami a zaujímavými vzťahmi.

Môj týždeň s Marilyn

Prijať rolu Marilyn Monroe je vždy výva. Michelle Williams to zvládla dokonale. Vžila sa  do ikony 21. storočia, ktorá bola sebavedomá a koketná, a zároveň vystrašená zo sveta a všetkých ľudí navôkol. Skvelá atmosféra ktorá je v celom filme vás presvedčí o možnosti dotknúť sa hviezd.

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights