2-ročné dievčatko zomrelo po tom, čo sa hralo v záhrade – teraz jej zdrvená rodina varuje všetkých rodičov!

Kenley Ratliffová, 2-ročné dievčatko bolo veselé dieťa. Ako väčšina rovesníkov sa rada hrala na záhrade. Bohužiaľ po dni plnom zábavy prišla tragédia. Jej záľuba pre hry vonku ju stála život.

V máji, po dni zábavy v záhrade, Kenley dostala vysokú horúčku. Jej rodičia si mysleli, že sa jedná o bežnú chorobu, a tak ju vzali do nemocnice. Zistili jej streptokokovú infekciu. Ku zdeseniu rodičov sa stav dcérky po podaní potrebných liekov nezlepšoval, práve naopak. Jej končatiny boli opuchnuté a obsipané vyrážkami, ktoré sa náhle objavili a rozšírila sa na celé telo. Kenley v nemocnici zostala.

Keď sa jej stav nezlepšoval, lekári zmenili diagnózu – škvrnitý týfus skupiny rickettsiálních ochorení spôsobených infekciou, ktorú prenášajú prevažne kliešte. Toto ochorenie postupovalo rýchlo, a v prípade Kenley sa choroba rozšírila aj do mozgu (kliešťová encefalitída).

2 roky bolo dievčatko v kóme a jej mozog nevykazoval žiadnu aktivitu. Pri živote ju udržiavali len prístroje. Po niekoľkých dňoch sa rodina rozhodla ukončiť utrpenie dieťaťa.

Rodina Ratliffových sa snaží varovať ostatných rodičov pred príznakmi, ktoré pre deti môžu byť smrteľné. Ak vaše dieťa pohrýzol kliešť je zmätená, má horúčky a vyrážku – OKAMŽITE HO zavezte DO NEMOCNICE. Zdieľajte tento článok s priateľmi a rodinou, nech sa o tomto probléme dozvie čo najviac ľudí!

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “2-ročné dievčatko zomrelo po tom, čo sa hralo v záhrade – teraz jej zdrvená rodina varuje všetkých rodičov!”