sobota, 27 júla, 2024

Chlapec išiel do školy v sandáloch preto, že sa kamarátovi posmieval za jeho topánky. Jeho otec sa mu rozhodol dal lekciu…

Rodičia sú v živote zvyčajne tí, ktorí formujú charakter svojich detí, dávajú im príklad, ako sa majú správať a vedú ich na správnu cestu, aby sa v budúcnosti stali zodpovednými ľuďmi. Preto je nevyhnutné, aby boli rodičia pri výchove svojich detí neustále prítomní.

Je dôležité, aby im vedeli poradiť, aby vedeli rozlíšiť, čo je správne a čo nesprávne. Existujú však prípady, keď niektorí rodičia môžu byť veľmi prísni, aj keď si myslia, že robia správnu vec, len aby dali svojim deťom lekciu.

To sa stalo v prípade jedného otca v Mexiku, ktorý urobil radikálne rozhodnutie a potrestal svojho syna za to, že v škole zosmiešňoval spolužiaka len preto, že mal obuté topánky, ktoré neboli originály. Otec ho preto prinútil chodiť do školy celý týždeň v sandáloch.

„Dal som svojmu synovi lekciu života, pokory svojmu a predovšetkým rešpektu. Už som požiadal učiteľov a riaditeľa o povolenie natáčať to na video. Musel prísť v sandáloch, presnejšie vo veľmi skromných šľapkách,“ povedal otec vo videu zdieľanom na sociálnej sieti TikTok.

To však nebola jediná vec, ktorú mladíkovi vyčítal. Prinútil ho tiež dať svoje obľúbené topánky spolužiakovi, ktorého zosmiešnil.

„Bude chodiť celý týždeň v sandáloch, aby sa naučil, že by nemal ľudí s menšími možnosťami nútiť cítiť sa menejcenne.

„Skutočnosť, že máme dosť peňazí na jedlo, na nakupovanie značkových vecí, by nikdy nemalo vyvolávať u niekoho pocit nadradenosti. Avšak ani nosenie týchto sandálov by z vás nemalo robiť menejcenného človeka,“ dodal.

Vo videu môžete vidieť, ako je to mladíkovi ľúto, no jeho otec aj tak pokračoval, pretože si myslel, že táto skúsenosť je potrebná na zastavenie takéhoto správania. Za príklad dal aj seba, pretože boli časy, kedy nemal veľa peňazí a vie, aké to je byť v pozícii spolužiaka svojho syna.

„Keď som bol v tvojom veku, nemal som ani dosť jedla. Do školy som chodil pešo 5 kilometrov takmer bosý. Bol by si rád, keby si zo mňa robili srandu iní ľudia? Nevieš, čím všetkým si prechádza on alebo jeho rodina. Snaží sa zdokonaľovať, študovať. Nie je to fér a nie je to správne,“ povedal.

„Ľudia povedia, že viem byť krutý, ale mne sa zdá, že je to správna lekcia. Nebudem ti môcť zanechať milióny v dedičstve, luxusné autá alebo sídla, ale zanechám v tebe hodnoty, dobré vzdelanie a veľa lásky,“ dodal.

 

Zdroj: upsocl.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights