Kamoška mi ukázala, ako sa čistí cesnak. Milióny ľudí ľutujú, že o tom doposiaľ nevedeli

Cesnak je skutočná kulinárska superstar. Používa sa v kuchyniach po celom svete, pridáva chuť vašim obľúbeným jedlám a zároveň posilňuje vaše zdravie.

S touto surovinou sa taktiež spája jeden menší problém – vybratie strúčikov z hlávky cesnaku. Nie je to ani také ťažké alebo časovo náročné, ako skôr nepríjemné a otravné. V posledných rokoch sa objavili viaceré inovatívne riešenia tohto problému, ktoré mali rôzne stupne úspechu.

Ale čo keď vám povieme, že existuje jednoduchá a účinná metóda?

Tento geniálny trik od užívateľky sociálnej siete Twitter Valentiny Pestilenovej, ohromil celý svet jeho neuveriteľne zrejmou (retroaktívnou) technikou.

Nôž je jemne zasunutý do hlávky a jeden pohyb stačí na oddelenie strúčika od šupky. „Ako človek, ktorý pripravuje veľa kórejských pokrmov, som presvedčená, že je to najlepšia metóda na očistenie cesnaku!“ Napísala do titulku pod videom.

Také jednoduché, však? Prečo na to doposiaľ nikto neprišiel? Alebo je to jedno z tých dávno stratených tajomstiev, o ktorých vedia len zákerné babičky? Metódu si už vyskúšalo nespočetné množstvo ľudí a panuje medzi nimi všeobecný názor, že to skutočne funguje!

Samozrejme, pravdepodobne budete potrebovať trochu praxe, kým sa stanete tak zruční, ako je ona!

Jedna z veľkých kuchynských dilem bude konečne vyriešená a skutočný potenciál tejto nádhernej plodiny si nájde uplatnenie bez zdĺhavého čistenia a strácania našich nervov.

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Kamoška mi ukázala, ako sa čistí cesnak. Milióny ľudí ľutujú, že o tom doposiaľ nevedeli”