sobota, 27 júla, 2024

„Nikdy neprestaneš byť mamou“, hovorí 98-ročná žena. Tá sa presťahovala do domova, aby sa starala o svojho 80-ročného syna

Mamičky budú svoje deti vždy milovať a bez ohľadu na ich vek sa o ne budú chcieť čo najlepšie postarať. Táto žena to zvládla aj v 98 rokoch.

Hovorí sa, že puto, ktoré spája matku s dieťaťom, začína prvým okamihom, čo matka svoje dieťa prvýkrát uvidí. V skutočnosti ale vzniká už v tom čase, keď je bábätko v bruchu ženy .

K materskému putu medzi ženou a jej dieťaťom môže dôjsť aj v prípadoch adopcie. Tento vzťah sa môže hocikedy rozvinúť postupne a jeho vývoj trvá hodiny, dokonca dni alebo mesiace.

Starostlivosť aj vo vysokom veku

80-ročný Tom potreboval starostlivosť, a tak sa musel presťahovať do opatrovateľského domu v Liverpoole. Jeho matka, ktorej v tej dobe bolo už 98 rokov, sa okamžite rozhodla, že sa odsťahuje k nemu, aby mu mohla dopriať potrebnú pomoc .

Ada mala so svojím manželom štyri deti. Keď najmladší z nich zomrelo, rozhodol sa Tom, že sa neožení a zostane so svojou matkou vo Wavertree.

Odvtedy boli stále spolu a bola z nich nerozlučná dvojka. Každý večer Ada chodí za Tomom do izby, aby mu zaželala dobrú noc, a každé ráno ho príde pozdraviť.

Keď ide ku kaderníkovi, Tom chce vedieť, kedy sa vráti. Adina vnučka Debi Higham a ďalší členovia rodiny Toma a Adu pravidelne navštevujú a hovoria, že sú radi, že majú jeden druhého.

Matka by pre svoje dieťa urobila čokoľvek

Philip Daniels, riaditeľ domova dôchodcov, povedal, že vzťah týchto dvoch ho nikdy neprestane dojímať. Je veľmi vzácne, keď sa v opatrovateľskom dome zíde ako mamička, tak jej dieťa . Preto chcú urobiť čo najviac pre to, aby ich pobyt bol čo najpohodovejší. Predovšetkým všetci obdivujú odhodlanosť Ady, ktorá sa chce naďalej o Toma starať, aj napriek svojmu vysokému veku.

Ako vzniká vzťah medzi matkou a dieťaťom

Akonáhle sa tehotenstvo ženy chýli ku koncu, telo vylučuje významné hladiny oxytocínu, ktorý bude veľmi rozhodujúci vo vzťahu, ktorý bude mať so svojím dieťaťom. Keď žena ucíti, že sa dieťa každú chvíľku narodí, začne jej mozog tento hormón okamžite uvoľňovať . Vaše telo je preto dokonale naprogramované na väzbu s vašim dieťaťom. Každopádne sa môže stať, že má žena komplikované tehotenstvo alebo pôrod, čo jej vzťah s dieťaťom môže ovplyvniť.

Zdroj: Independent

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights