TAKTO SOM SA ZBAVILA mravcov v záhrade. Nemusela som použiť žiadnu chémiu

Mnoho záhradníkov vie, že napriek svojej zdanlivej neškodnosti a dokonca výhodám môžu mravce spôsobiť značné škody. Škody sa neobmedzujú len na jedenie bobúľ, zeleniny a púčikov. Okrem toho, mravce dokážu značne poškodiť korene rastlín.

Dnes sú mnohí zvyknutí na rôzne chemické prostriedky, no existuje jeden veľmi jednoduchý, bezpečný a zároveň efektívny spôsob, ako si s nimi poradiť bez chémie.

yellow banana on white surface                       unsplash

Budete potrebovať:

  • ovocie
  • kyselina boritá

Mravce obľubujú sladké, takže ako základ môžete použiť akékoľvek sladké ovocie. Môžete použiť aj banánovú šupku, aj keď v tomto prípade je najlepšia šupka z veľmi zrelých, dokonca už stmavnutých banánov, pretože práve tie majú najviac sladkej chuti.

Banán nakrájajte na malé kúsky, napríklad do vrecka a jemne ho poprášte kyselinou boritou. Zatvorte vrecko a všetko dobre pretrepte. Nechajte aspoň 30 minút pôsobiť, aby sa kyselina vstrebala do banánovej šupky.

Potom pripravenú šupku naukladajte do mravenísk. Tento hmyz len tak neopustí záhradu, aby sa tak stalo, musíte zničiť mravčiu kráľovnú. Ak mravcom doprajete túto pochúťku, určite sa o ňu podelia s kráľovnou, ktorá zase po čase, keď sa jej v tele nahromadí kyselina boritá, na takúto pochúťku uhynie ako obyčajné robotnice.  

Výhodou tejto metódy je, že kyselina boritá ani banánová šupka vašej záhrade vôbec neuškodia, ale naopak, sú dobrými hnojivami pre rastliny.

 

Zdroj: cpykami.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “TAKTO SOM SA ZBAVILA mravcov v záhrade. Nemusela som použiť žiadnu chémiu”