Tip: Prečo mnohí záhradkári nevyhadzujú staré kompóty? VÔBEC SOM O TOMTO NÁPADE NEPOČULA

Existujú ľudia, že na starostlivosť o rastliny stačí polievanie. Mnohí už vedia, že potrebujú vyšetrenia na choroby a škodcov, čistenie listov, kyprenie, presádzanie a práškovanie pôdy. Dôležité sú aj hnojivá. Mnohí skúsení záhradkári vytvorili hnojivá, za ktoré nepotrebujete utrácať veľa peňazí.  

Určite aj vy uprednostňujete využívanie prírodných produktov a medzi tie nezvyčajnejšie určite patrí aj použiť starý kompót.

Dá sa z neho pripraviť účinné hnojivo pre rôzne druhy zeleniny. Túto metódu si určite obľúbite nielen vy, ale aj vaše rastliny!  

Každý vie, že kvasnice sú vynikajúce hnojivo pre záhradné plodiny ako uhorky, paradajky či baklažány. Ruže vďaka ním majú krásnu farbu, ľahko tolerujú teplo a sucho.

Aby sa aktivoval rast kvasiniek, musí sa k nim pridať cukor. Ale prečo používať taký dôležitý produkt, ak existuje starý kompót?

Na prípravu hnojiva rozrieďte 100 gramov kompótu v jednom litri teplej odstátej vody.

Potom pridajte lisované droždie a nechajte týždeň lúhovať. Výslednú zmes zrieďte vodou v pomere 1:10. Potom na každých 5 litrov roztoku pridajte jednu ampulku glukózy. Dobre premiešajte a začnite polievať rastliny. Hnojivo aplikujte iba na vlhkú pôdu.

Teraz už nemusíte vyhadzovať starý kompót do koša a vaše rastliny dostanú potrebnú výživu. Sme presvedčení, že sa vám poďakujú štedrou úrodou.

Počuli ste už o takomto záhradnom triku?

 

Zdroj: mirhitrostey.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Tip: Prečo mnohí záhradkári nevyhadzujú staré kompóty? VÔBEC SOM O TOMTO NÁPADE NEPOČULA”