Umytie zásobníka práčky nie je žiadna veda. TENTO TRIK MI POMOHOL

Ak aj vás trápi špina v priehradke na prací prášok či aviváž, ponúkame vám účinný spôsob, ako sa jej zbaviť v priebehu niekoľkých minút.

Áno, nie všetky ľudové prostriedky sú dobré z pohľadu odborníka na práčky a preto, ak sa rozhodnete vyčistiť zásobník sami, musíte si byť vedomí jednej dôležitej veci.

white front load washing machine beside white wooden cabinetunsplash

Niekomu vydržia práčky 5 rokov, inému napríklad 13 rokov. Počas tak dlhej doby nemusela byť ani v oprave, ak zvláda svoju úlohu na jednotku. Aj napriek tomu je mimoriadne dôležité, aby sa o práčku pravidelne a správne staralo.

Čo robiť a čo nie?

V priebehu času sa vo vnútri práčky a v priehradke nahromadí charakteristický biely povlak. Tento povlak je zmesou vodného kameňa a zvyškov pracieho prostriedku. Tieto veci nakoniec upchajú odtok, neprepustia dostatok čistiaceho prostriedku a môžu mať aj nepríjemný zápach.s

Posledná vec, ktorú musíte urobiť, je použiť kyselinu citrónovú. Tento trik pozná väčšina! Nasypte ju a spustite program oplachovania. Vďaka kyseline sa zbavíte nielen nánosov ale aj vodného kameňa.

V prípade, že nemáte kyselinu citrónovú, vyskúšajte nasledujúci postup:

Potrebujete

  • 50 g peroxidu
  • 3 pl sódy
  • 3 pl mydla na pranie (nastrúhané)

Všetky ingrediencie zmiešajte a aplikujte hrubou vrstvou na povrch zásobníka. Zmes nechajte pôsobiť 30 minút, potom špongiou niekoľkokrát pretrite a opláchnite pod tečúcou vodou. Hotovo!

Rovnaké riešenie možno použiť na čistenie gumy a dokonca aj bubna. Jednoduchý a účinný spôsob, súhlasíte?

Zdroj: sovkusom.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Umytie zásobníka práčky nie je žiadna veda. TENTO TRIK MI POMOHOL”