Žena pozvala bezdomovca k stolu. Pred odchodom jej dal do ruky tento odkaz…

Sociálne experimenty nám odhaľujú skutočnú povahu človeka a neraz si uvedomíme, že ako ľudstvo nestojíme za veľa. Príkladom je aj nasledujúci experiment, v ktorom bolo dievča pekne oblečené a stálo samé pri chodníku.

Väčšina okoloidúcich, ktorí ju videli, si našla čas, aby sa zastavila a spýtala sa jej, kde sú jej rodičia a či nepotrebuje pomoc. To isté dievča bolo teraz oblečené v obnosených a špinavých šatách a zostalo stáť na tom istom mieste.

Okolo nej prešlo veľa ľudí, no nikto si ju ani nevšimol. A tí, čo ju aj uvideli, na ňu hľadeli s odporom.

Toto je smutná realita dneška. Núti ma zaujímať sa, kedy sa tento svet stal domovom sebeckých ľudí, ktorí posudzujú ostatných iba na základe ich vzhľadu. Alebo ako to, že život bohatého človeka je hodnotnejší, ako život chudobného?

Našťastie stále ešte existujú ľudia, ktorí nám ukazujú, že nie každý stratil schopnosť vcítiť sa do takýchto ľudí.  

Casey Fischerová si plánovala dať kávu v rýchlom občerstvení Dunkin’ Donuts, keď uvidela bezdomovca na kraji cesty, ako si vyberá drobné. Potom vstúpil na miesto v nádeji, že si kúpi niečo pod zub.

Keď sa k mužovi priblížila, videla, že v jeho ruke je sotva 1 dolár. Ponúkla, že mu zaplatí kávu a bagel, a pozvala ho, aby si prisadol k jej stolu.

Muž sa predstavil ako Chris a podelil sa s ňou o svoj príbeh, ako sa s ním často zle zaobchádzalo len preto, že bol bezdomovec.

Priznal sa, že užíval drogy a to z neho urobilo človeka, ktorého nenávidel. V živote chcel byť niekým, na koho by bola jeho zosnulá matka hrdá. Nejako sa mu to však nepodarilo dosiahnuť.

Keď už bol čas, aby sa žena vrátila do práce, povedala Chrisovi, že je rada, že ho spoznala a že musí ísť. Potom jej však muž povedal, aby chvíľu počkala, vzal pokrčený papier, niečo naň napísal a podal jej ho.

Otvorila papierik a bola ohromená. Nemyslela si, že to, čo urobila, môže pre bezdomovca tak veľa znamenať. Pre neho bolo toto stretnutie oveľa viac ako len rozhovor pri káve. Niečo to v ňom zmenilo.

„Dnes som sa chcel zabiť,“ stálo na odkaze. „… kvôli vám už nie. Ďakujem, krásny človek.“

No photo description available.                                                                                               Facebook

 

Zdroj: boreddaddy.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Žena pozvala bezdomovca k stolu. Pred odchodom jej dal do ruky tento odkaz…”