Hustá paradajková pasta, ktorá sa skvele hodí na prípravu viac ako stoviek jedál. SUPER ZÁKLAD NA PIZZU

Od chvíle, čo vyskúšate domáci paradajkový pretlak, nebudete ho už viac kupovať v obchodoch. Domáca paradajková pasta je oveľa aromatickejšia, s výraznou bohatou chuťou.

Ponúkame vám metódu, ktorá sa zaobíde aj bez zdĺhavého varenia!

Paradajkový pretlak je najlepšie pripraviť zo slivkových paradajok. Šalátové paradajky sú príliš vodnaté, pretlak z nich bude príliš tekutý. Ak nechcete pripraviť pastu s paradajkovou šupkou, paradajky najskôr nechajte blanšírovať. Z uvedeného množstva paradajok získate 4 pollitrové sklá.

Ingrediencie

  • 2,5 kg paradajok

Postup

Paradajky vložte do odšťavovača. Šťavu prelejte do džbánu a nechajte odstáť 1 hodinu. Keď paradajková usadenina vystúpi nad tekutinu, pomocou naberačky ju nalejte do hrnca.

K paradajkovej usadenine pridajte aj dužinu z odšťavovača. Premiešajte. Zmes varte na miernom ohni maximálne 1,5 hodiny.

Keď zmes zhustne, rozmixujte ju mixérom. Ešte horúcu zmes rozdeľte do umytých a suchých skiel. Zatvorte nádobu sterilizovanými viečkami.

Nechajte to vychladnúť a vložte do pivnice. Jedno sklíčko môžete rovno vložiť do chladničky a používať ho na varenie.  

 

Zdroj: sovkusom.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Hustá paradajková pasta, ktorá sa skvele hodí na prípravu viac ako stoviek jedál. SUPER ZÁKLAD NA PIZZU”