sobota, 27 júla, 2024

Kam von? 7 slovenských podnikov s úchvatným vonkajším sedením!

Opatrenia týkajúce sa zamedzenia šírenia koronavírusu sa vďaka našej zodpovednosti zmiernili. Reštaurácie, bary a kaviarne boli zatvorené a ako prvé im povolili obsluhu vo vonkajších priestoroch. Teraz sa už síce môžete najesť a napiť aj v interiéri, no ak to počasie dovolí je stolovanie vonku atraktívnejšie. V tomto článku Vám ukážeme 7 slovenských podnikov s úchvatným vonkajším sedením, z ktorých sa Vám nebude chcieť ani odísť.

# 1 Marina Café (Hamuliakovo)

Hneď ako prvé by sme vyzdvihli jedinečnú polohu tohto podniku. Ten totižto leží priamo na rieke Dunaj. Okrem toho očaruje moderným štýlom či už zvnútra ale aj vonku.

Počas teplých letných nocí si na romantickej terase môžete vychutnať rôzne nápoje z ich širokej ponuky. Od Bratislavy je vzdialená približne pol hodinu a dostať sa k nej môžete na bicykli po hrádzi, autom ale dokonca aj loďou. Pri dobrej káve či lahodnou nápoji si tak môžete užiť “božský klid” a zahľadieť sa na tečúcu rieku.

https://www.instagram.com/p/Bn5zh-rAwf7/

https://www.instagram.com/p/Bj2z51BASjQ/

https://www.instagram.com/p/BXzs5H-F896/

https://www.instagram.com/p/BMXPZF_BAUR/?utm_source=ig_embed

 

# 2  Mango na Košariskách (Dunajská Lužná)

Tohto roku mnohým z nás koronavírus zmaril plány na letnú dovolenku pri mori. Avšak podnik Mango, ktorý sa nachádza neďaleko takzvanej Tiki pláže ti tento zážitok určite nahradí. V Dunajskej Lužnej len pár kilometrov od Bratislavy sa tak ocitneš rázom ako v Stredomorí. Reštaurácia ponúka stredomorské špeciality a koktejly, s ktorými sa môže vydať na pláž a chytať bronz (ak sa teda počasie umúdri). Dostať sa sem môžete autom alebo aj vlakom (vystúpite na zastávke Dunajská Lužná, Nové Košariská).

https://www.instagram.com/p/B5fkwfZHnDE/

https://www.instagram.com/p/BmoX-BKAPgC/

https://www.instagram.com/p/BV1wIm9B8p5/?utm_source=ig_embed

 

# 3  Lobster (Senec)

Ak Vás teda dostatočne neočaril podnik v Dunajskej Lužnej, Lobster na Seneckých jazerách dokonca ponúka aj ubytovanie. Komplex apartmánov je vybudovaný nad jazerom a každý z nich ponúka priamy vstup do vody a nádhernú terasu. Stredomorský nádych tomu dodáva aj Pirátska loď s reštauráciou, kde sa ponúkajú samé špeciality. Toto prostredie Vám jednoznačne dodá pocit, že ste na dovolenke. 

https://www.instagram.com/p/BawZVPdHgPq/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BYYXeoXBcoe/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BoYikUxAwAu/

https://www.instagram.com/p/B3g4ocRngQd/

 

# 4  Nádvorie (Trnava)

Približne pred dvoma rokmi otvorilo svoje brány kultúrne centrum Nádvorie/Malý Berlín v Trnave. V historickom jadre mesta sa tak spojili a obnovili meštianske objekty, kde sa okrem iného konajú aj rôzne akcie (festivaly, divadelné predstavenia, koncerty,…). Na Nádvorí sa nachádzajú kancelárie, reštaurácia a dokonca aj pekáreň. Svojim moderným vzhľadom pripomína severské mestá a stromy so svetielkami priestoru dodávajú na magickosti a jedinečnosti. 

https://www.instagram.com/p/B26omruoP_s/

 

https://www.instagram.com/p/B96V_DsqHG5/

https://www.instagram.com/p/B2RDZDeoi5x/

https://www.instagram.com/p/BiIF9–D7sd/?utm_source=ig_embed

 

# 5  Klopačka (Banská Štiavnica)

Táto unikátna slovenská čajovňa sa nachádza v historickej budove Klopačky, ktorá oznamovala baníkom čas fárania. Počas 16. a 18. storočia sa v jej prízemí nachádzalo väzenie pre baníkov. Čajovňa Klopačka je tak jeden z najobľúbenejších podnikov v Banskej Štiavnici. Z terasy máte cele mesto ako na dlani no v prípade nepriaznivého počasia sa môžete uchýliť odo historického interiéru. Tám Vás zohreje výborný čaj alebo káva z ponuky čajovne.

https://www.instagram.com/p/BiKCbXeAkJS/

https://www.instagram.com/p/BZgpUPPnRXi/

https://www.instagram.com/p/B4m8oEzJQBn/

 

# 6  Satori Coffee (Zvolen)

Zvolenskou oázou pokoja je Satori Coffee, ktoré sa nachádza v areáli záhradného centra. Interiér aj exteriér bol inšpirovaný ostrovom Bali a bol zariadený v súlade s pravidlami feng-šuei. V podniku dominuje najmä drevo, nájdete tam aj domček na strome či relax zónu. Na kráse areálu pridávajú borovice a rôzne okrasné rastliny a kvety. Celé menu je rastlinné a bezlepkové (spolumajiteľka je vegánka) a tak sa môžete tešiť na smoothies alebo raw torty.

https://www.instagram.com/p/B2buTeGoBL3/

https://www.instagram.com/p/Bx1bF2GiwlM/

https://www.instagram.com/p/BpEs7X-APCK/

https://www.instagram.com/p/B10z1x4I2gC/

 

# 7  Tabačka Kulturfabrik (Košice)

Bývalá erárna tabaková továreň z rokov 1851 – 1854 sa v roku 2015 premenila na kultúrne a umelecké centrum. Po rekonštrukcii si v interiéri a exteriéri ladenom do industriálneho štýlu môžete užiť rôzne divadelné, tanečné alebo hudobné vystúpenia. V Tabačke nájdete divadelnú aj kinosálu, výstavné, diskusné aj koncertné priestory dokonca aj hudobné vydavateľstvo a v neposlednom rade aj kaviareň. Pri priaznivom počasí je najviac obľúbený práve exteriér, kde si v noci pod svetielkami môžete užiť výhľad na street art pri živej hudbe.

https://www.instagram.com/p/Bi7X9jWnu41/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/CAa1rt-B7bL/

 

Boli ste už niekedy v niektorom z podnikov? Ktorý z nich Vás najviac očaril?

zdroj

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights