Má 51 rokov, ale vyzerá 20: Takto žije a stravuje sa Chuando Tan. Hovoria mu aj navždy mladý

Chuando Tan nie je obyčajný Singapurčan. Vo svojich 51 rokoch vyzerá len na 20. Žiadna vráska, ani jeden vlas, ani jedna bunka tela neodhaľuje jeho skutočný vek.

Muž pracuje ako fotograf, ale fotografuje nielen svojich klientov, ale aj sám seba. Z tohto dôvodu máme veľkú zbierku jeho fotografií, ktoré dokazujú, že sa mimoriadne podobá príbehom moderného Doriana Greya.

правильное питаниеzdroj: takprosto.cc

V roku 1980 pracoval ako manekýn a fotomodel, v 90-tych rokoch bol popovým spevákom. Ukázalo sa, že spievanie nie je jeho parketou a po poslednom vystúpení na neho všetci zabudli.

Potom sa rozhodol skúsiť niečo kreatívnejšie – stal sa fotografom. Jeho diela začali postupne vzbudzovať záujem. Po tom, ako začal pravidelne uverejňovať svoje fotografie na internete, na ktorých nechýbal ani samotný Chuando.

правильное питаниеzdroj: takprosto.cc

„Na radu priateľa som sa zaregistroval na Instagram, pretože každý fotograf by mal byť aktívny aj na sociálnych sieťach. Keď si chcem trochu rozriediť prácu, uverejním niekoľko svojich fotografií, aby som pod nimi mohol podeliť o moje myšlienky,“ hovorí Chuando Tan.

Používatelia si všimli, že sa muž v priebehu rokov nezmenil a vôbec nevyzerá na svoj vek. Aby uspokojil zvedavosť a odhalil svoje tajomstvo, rozhodol sa podrobne porozprávať o tom, ako žije.

правильное питаниеzdroj: takprosto.cc

Správna výživa pre zdravý životný štýl

Chuando dodržiava zásadu „Ste to, čo jete“ a verí, že stav a vzhľad tela sú zo 70% závislé od jedla a z 30% od cvičenia.

Jeho raňajky – 6 natvrdo uvarených vaječných bielkov a 2 žĺtky, avokádo, bobuľovité ovocie a pohár mlieka. Z tejto porcie získa energiu na začiatok dňa.

Jeho jedálniček počas dňa zahŕňa rybaciu polievku so zeleninou, ryžu, grilovanú zeleninu, kuracie mäso. Na večeru má šalát z čerstvých zeleniny a byliniek a opäť niekoľko bielkov.

Photo by Ella Olsson from Pexels

Čo má zakázané: čaj, kávu a alkohol. Čo sa týka nápojov, pije len vodu a čerstvé šťavy. Čo sa týka dezertov, uprednostňuje zmrzlinu. „Zmrzlina je moja slabosť, preto si ju niekedy doprajem, no vždy len v prvej polovici dňa,“ hovorí.

Každý deň trénuje najmenej jeden a pol hodiny, 3 alebo 4-krát týždenne. 30 minút venuje silovému tréningu a ten istý čas strávi aj pri kardiu. Vo večerných hodinách – plávanie v bazéne.

Tajomstvo jeho dobrej nálady je jeho viera v príležitosť robiť to, čo má rád. Domnieva sa, že toto je aj tajomstvo jeho mladého vzhľadu. Ale na druhej strane, koľko ľudí nasleduje svoje myšlienky a nadanoe? To, čím žijeme, nevyhnutne ovplyvňuje stav našej psychiky a následne aj celé fungovanie nášho organizmu.

правильное питаниеzdroj: takprosto.cc

„Skúšal som robiť veľa rôznych zamestnaní a zastavil som sa na tom, ktoré sa mi páči. Milujem ľudí, rád komunikujem, vylaďujem snímky a fotografujem. Ak robíte to, čo sa vám nepáči, budete sa cítiť zle a vášmu zdraviu to určite nepomôže,“ hovorí Tan.

Má svoj vlastný režim – prestáva jesť 4 hodiny pred spaním, nedáva si neskoré nočné kúpele, aby nedošlo k narušeniu nervového systému a nechodí spať neskôr ako po 23:00.

правильное питаниеzdroj: takprosto.cc

„Verte mi, skorý odchod do postele skutočne stojí za to. Po takomto spánku budete mať počas dňa čas robiť omnoho viac, než keď budete pracovať v noci, „hovorí Chuando Tan.

V čom tkvie to tajomstvo? Je to jednoduché: správna výživa, obľúbená práca, ktorá pomáha sebarealizácii a prináša príjem, dobrý spánok a pravidelné cvičenie. Takýto životný štýl však dodržiava len málokto. Prečo potom toľko prekvapenia? Chuando Tan je dobrou motiváciou pre každého, kto sa rozhodne zmeniť kvalitu svojho života.

zdroj: takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Má 51 rokov, ale vyzerá 20: Takto žije a stravuje sa Chuando Tan. Hovoria mu aj navždy mladý”