sobota, 27 júla, 2024

Na internete zverejnila test pre dyslektické dieťa. „Ako to vidím, vrie to vo mne“

Pedagogická psychologička a blogerka publikovala na svojom Facebooku fotku opraveného testu z poľského jazyka, ktorý napísal šiestak s dyslexiou. Test je takmer nečitateľný, kvôli červenému „moru“ na papieri od učiteľky. Post vyvolal mnoho reakcií.

Dorota Lubas pracuje ako pedagogická psychologička a okrem toho aj ako blogerka. V teste mali žiaci napísať aj príbeh o Pinokiovi. Pedagóg, ktorý test opravoval, zvýraznil a opravil takmer všetko, čo tam bolo. K fotke bol pripojený tento popis:

„Predstavte si, že ste v 6. triede základnej školy, máte dyslexiu – dysortografiu a dysgrafiu.  Na prácu potrebujete špeciálny prístup. Na terapiu chodíte raz týždenne. Učenie vám trvá omnoho dlhšie ako vašim rovesníkom, pretože dyslexia je špecifická porucha učenia (…). Píšete test z poľského jazyka. Máte z neho obavy.

Ťažko sa vám sústredí a ťažko píše.  Ale píšete. Nastane deň, kedy dostanete vyhodnotenie testu. A bolia vás oči od červeného mora, ktoré na teste vytvoril učiteľ. Už sa vám viac nič nechce. Nenávidite školu. Plačete. Nemá to zmysel. ” terapeutka2

Pod postom sa objavilo mnoho pobúrených komentárov.

Oh Bože! Keď to vidím, vrie to vo mne! Treba venovať pozornosť tomu, aké zlepšenie nastalo! Keď dieťa vidí, že všetko je zle, neverí, že môže urobiť čokoľvek dobre. Je to zdrvujúce!

Dokonale poznám túto bolesť. Bol som takým dieťaťom.

terapeutka1

Táto téma je mi blízka a odporúčam hľadať inú školu. Hoci je to náročné, bála som sa ako si na zmenu zvykne moje dieťa, no so zmenou školy sa zmenili aj učitelia, ktorí mali porozumenie a otvorené mysle.

Myslím si, že osoba, ktorá opravovala test si nie je vedomá toho, že použila najúčinnejšiu metódu ničenia motivácie k učeniu. Zapíšem si tento prípad aby som naň mohol upozorniť počas školenia učiteľov. 

Zdroj: opowiastka.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights