Recept: Pripravte si jahodový džem bez zdĺhavého varenia! TOTO JE MOJE TAJOMSTVO

Pripravte si lahodný jahodový džem, bez toho, aby ste museli niekoľko hodín stráviť v kuchyni. Jahody je potrebné niekoľkokrát poliať horúcim sirupom, vďaka čomu vám džem vydrží dlhú dobu bez toho, aby prišiel o svoje prospešné vlastnosti. Jediná vec, na ktorú si musíte dať pozor je, aby ste do skiel nedali zhnité kúsky.

Potrebujete

  • 1 kg jahôd
  • 200 ml vody
  • 1 kg cukru
  • 2 g kyseliny citrónovej

Postup

Nasypte cukor do hrnca, pridajte vodu, premiešajte a postavte na sporák. Priveďte sirup do varu, pridajte kyselinu citrónovú a nechajte povariť 13-15 minút.  

Jahody umyte a osušte a odrežte stopky. Ak sú jahody veľké, môžete ich rozrezať na polovicu. Vložte ich do misky a zalejte horúcim sirupom. Nechajte 20 minút, aby jahody pustili šťavu.

Jahody sceďte a sirup nalejte späť do hrnca. Na dne misky bude cukrová usadenina, ktorú treba lyžicou premiešať do tekutého stavu. Po tom, čo začne sirup vrieť, nechajte ho povariť 10 minút.

Jahody zalejte sirupom, nechajte 20 minút postáť a sirup nalejte späť do hrnca. Varte päť minút. Medzitým naukladajte jahody do malých sterilizovaných skiel, približne do polovice.

Z hotového sirupu pozbierajte penu a nalejte ho do nádob. Sklá zatvorte sterilizovanými viečkami, otočte a nechajte 3 dni odstáť. Potom ich odložte do špajzy.

Jahodový džem dobre drží pri izbovej teplote. V zime je možné tento koncentrát zriediť vodou a pripraviť si tak lahodný kompót. Voňavým sirupom môžete potrieť aj tortové korpusy či piškótové cesto.

 

Zdroj: sovkusom.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Recept: Pripravte si jahodový džem bez zdĺhavého varenia! TOTO JE MOJE TAJOMSTVO”