Štúdie ukazujú, že jedným z najväčších darov pre deti sú starí rodičia – TOTO JE DÔVOD

Štúdie ukazujú, že starí rodičia môžu byť skutočne najcennejšou súčasťou rodiny. Môžu byť podporným systémom, ktorý znižuje stres v domácnosti. Vďaka nim vieme odkiaľ sme prišli a porozumieť nášmu kultúrnemu dedičstvu.

A ak budeme mať naozaj šťastie, štúdie ukazujú, že naši starí rodičia nám môžu poskytnúť zdroj bezpodmienečnej lásky.

Samozrejme, nie všetci starí rodičia sú si rovní.

Niektorí sa snažia zo všetkých síl, ale jednoducho nedokážu poskytnúť zdroj stability alebo pohodlia kvôli tomu, že bývajú príliš ďaleko, alebo majú zdravotné problémy. Iní sa dokonca vôbec nesnažia.

Štúdie ukazujú starých rodičov s vnúčatami

Ale poďme na chvíľu osláviť starých rodičov, ktorí sú plnohodnotnou súčasťou nášho života. Štúdie ukazujú, že na začiatok môžu starí rodičia zohrať kľúčovú úlohu pri spoznávaní toho, kto sme a odkiaľ sme prišli.

Sú to uchovávatelia najstarších rodinných príbehov vrátane informácií o príbuzných, ktorých nikdy nebudeme mať možnosť stretnúť. Tieto informácie sú pre nás neoceniteľné. Napríklad príbehy o príbuzných, ktorý zomreli príliš mladý. To nám môže poskytnúť prehľad o našom zdravotnom stave, či predispozíciách na určité choroby.Štúdie ukazujú dedo s vnukom

Môžu byť tiež poslednou generáciou, ktorá drží kľúče k nášmu kultúrnemu dedičstvu vrátane jazyka alebo jedál, ktoré nás spájajú s našimi predkami. Starý rodičia nám dávajú pocit bezpečia.

Aj keď nie všetci starí rodičia sú už na dôchodku, určite majú záujem s nami tráviť kvalitný voľný čas. V skutočnosti si mnohí z nás pravdepodobne nikdy neuvedomili, akú radosť robí našim starým rodičom, že sú jednoducho v našej blízkosti.

Existuje výskum, ktorý ukazuje, že blízkosť našich starých rodičov nám môže poskytnúť pocit stability, najmä v ťažkých rokoch dospievania. Tínedžeri, ktorí majú blízky vzťah so svojimi starými rodičmi, majú počas týchto rokov menej emocionálnych ťažkostí alebo problémov s rovesníkmi.Štúdie ukazujú, babka s vnučkou

Vďaka tomu sú rodinné vzťahy menej napäté. Samozrejme, platí to len vtedy, keď majú starí rodičia altruistické motívy a zdravé vzťahy s vnúčatami a oboma rodičmi.

Toxická prítomnosť v domácnosti nikomu nepomôže. Niekedy naši starí rodičia môžu spôsobiť napätie v rodine nevinným správaním, keď majú odlišný názor ako naši rodičia, napríklad v tom, kedy je vhodné si ísť večer ľahnúť, alebo v strave.

Zatiaľ čo rozmaznávanie dieťa spôsobuje problémy neskôr v živote, druh rozmaznávania, zo strany starých rodičov, je zvyčajne neškodný.

V najlepšom prípade môžu starí rodičia pomôcť spojiť celé rodiny. Ich stabilita, prítomnosť a tolerancia môžu znížiť stres a poskytnúť pohodlie.Štúdie ukazujú, dedo s vnučkou

Samozrejme, naši starí rodičia majú veľa skúseností a videli a prežili toho viac ako ktokoľvek iný v rodine. To môže poskytnúť veľmi potrebný pohľad na problémy v našom živote.

Opäť platí, že nie všetci starí rodičia sú schopní poskytnúť perspektívu, ktorú potrebujeme, a niektorí sú pozostatkami z čias, keď boli veci úplne iné. Starí rodičia nemusia byť dokonalí, aby boli vítaným doplnkom rodinného života.

Takže, čo vaši starí rodičia?  Učili vás a venovali sa vám počas vášho dospievania? Dokážete sa teraz pozrieť späť a oceniť veci, ktoré ste nemohli, keď ste boli malí?

Zdroj
Zdroj foto: www.unsplash.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Štúdie ukazujú, že jedným z najväčších darov pre deti sú starí rodičia – TOTO JE DÔVOD”