Teraz si každý večer pred spaním vyzlečiem nohavičky. Pomôže mi to s prekrvením tela, a je to zároveň prevencia pred…

Dobrý spánok je zárukou zdravia, krásy a stabilnej psychiky. Problémom však je, že najviac riešime to, na akom matraci spíme, aké máme vankúše, posteľnú bielizeň a či je posteľ umiestnená podľa Feng šuej.

Bohužiaľ, len málo ľudí premýšľa o tom, v čom chodí spať.

V spodnom prádle alebo nie? Jedná sa o otázku, ktorá je dôležitá nielen pre samotné pohodlie, ale najmä vaše zdravie.

Pozorovania odborníkov ukazujú, že spanie bez nohavičiek či trenírok je najlepšou vecou, ktorú môžete urobiť pre svoje telo počas spánku. Ešte lepšie však urobíte, ak sa rozhodnete spať úplne nahí.

My vám dnes prezradíme, prečo je spánok „naostro“ tak dôležitý…

Normalizuje sa prekrvovanie Krv by mala cirkulovať voľne po celom tele, s prístupom do každej bunky.

Avšak pyžamá, nie to ešte spodné prádlo, dokáže svojimi gumkami a šnúrkami zabrániť vo voľnom krvnom obehu. Spánok bez oblečenia znamená žiadne prekážky pre tok krvi.

Prevencia cukrovky Švédska štúdia ukázala, že spánok pri nízkych teplotách zlepšuje metabolizmus a znižuje hladinu cukru v krvi.

Ľudia, ktorí chcú dosiahnuť tento účinok, by však mali spať nahí. Zvážte to ako prvý krok pri prevencii diabetu 2. typu.

Zdravá pleť Koža potrebuje pre svoje zdravie dostatok čerstvého vzduchu a takzvané prevzdušňovanie. Nechajte pokožku v noci dýchať, aby ste minimalizovali riziko podráždenia a ekzému.

Podľa výskumníka Nicole Prausa z Kalifornskej univerzity v Los Angeles je ľahké vetranie dobré aj pre vaše pre intímne časti tela.

Kvalitný spánok Keď zaspíme, teplota nášho tela trochu klesne. Pre pohodlný spánok je to veľmi dôležité. Keď je telo v pyžame, je pre neho ťažšie ochladiť sa.

Preto ľudia, ktorí zaspávajú nahí, zaspia rýchlejšie a spia tvrdšie, ako tí, ktorí sa zababušia do pyžám, ponožiek a hrubého paplónu.Absencia oblečenia pomáha vášmu telu prispôsobiť sa ideálnej teplote, ktorá je jednou z hlavných podmienok pre dobrý spánok.

Menej stresu a telesného tuku Keď spíme, naše telo pracuje na znížení hladiny kortizolu – stresového hormónu. Ten je jedným z hlavných dôvodov hromadenia tukov v našom tele.

Okrem toho je spánok dôležitým faktorom aj pri správnom vylučovaní rastového hormónu, ktorý je tiež známi pre svoje vlastnosti zbavovania tela prebytočných tukov.

Zameriava sa na regeneráciu kože a mnohých orgánov, ale v priebehu času jeho produkcia začína klesať.Pozorovania ukazujú, že u nahých ľudí je sekrécia tohto hormónu omnoho lepšia, preto nemajú také problémy s nadváhou a sú v zásade viac šťastnejší.

Nechajte svoje telo dýchať. Celý deň strávite v oblečení, ktoré je nie vždy vyrobené z prírodných materiálov a voľného strihu. Dr. Brewer zo Spojených štátov je presvedčený, že ženy a muži, ktorí spia nahí, majú nižšie riziko infekcie močového systému. Mužom sa vďaka tomu udržiava hladina testosterónu v normálnych hodnotách.

A ako ste na tom vy? Spíte radšej vo svojom obľúbenom pyžame alebo tak, ako vás Pán Boh stvoril? Podeľte sa s nami o vaše názory a nezabudnite tento zaujímavý článok zdieľať aj s priateľmi na Facebooku!

zdroj:takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Teraz si každý večer pred spaním vyzlečiem nohavičky. Pomôže mi to s prekrvením tela, a je to zároveň prevencia pred…”