Túžba po pomste: Postavil si vyšší a užší dom aby zablokoval bratov výhľad na oceán

Mať súrodencov je to najlepšie, čo sa nám môže stať. Nie každý si to ale myslí. Niektorí súrodenci sú si bližší a iní si nevedia prísť na meno. Tak tomu bolo aj v tomto prípade. 

Muž vybudoval veľmi vysoký a úzky dom, vedľa domu svojho brata aby blokoval jeho výhľad na oceán, ktorý tak veľmi miloval. Dedičstvo a pomsta, premenili túto budovu na jednu z najznámejších Ázii.

Ide o trojposchodovú budovu, ktorá má v najširšej časti 4 metre a v najužšej 60 cm. Nachádza sa v Bejrúte v Libanone a je považovaná za najužšiu budovu na svete.

Táto budova je známa medzi ľuďmi pod názvom “The Grudge.” Príbeh s ňou spätý pochádza z 50-tych rokov. Otec zanechal dedičstvo dvom svojim potomkom. Kvôli infraštruktúre sa rozhodol pozemok rozdeliť na 2 časti.

Prvý syn dostal najväčšiu časť, kým druhý zdedil len maličký pozemok v tvare trojuholníka. Hádali sa o rovnomernejši rozdelenie pozemku, no výsledok nebol žiaden.

Mladší dedič sa rozhodol preto pomstiť svojmu bratovi a v roku 1954 vybudoval pred jeho domom úzku budovu, ktorá navonok vyzerá ako úzka stena, blokujúca výhľad na oceán.

Nebol to len akt tzv. estetickej pomsty. Budova tiež znižovala hodnotu pozemku.

Aj napriek svojej veľkosti je obývateľná, má 2 apartmány na každom poschodí. Chvíľu bola  využívaná ako verejný dom, neskôr ju počas vojny obývali rodiny utečencov.

Jej zbúranie by bolo veľmi nákladné, hoci sa o to susedia neraz pokúšali.

Súrodenci by svoje vzťahy mali udržiavať a starať sa o ne, nie vždy to však ide. Akú máte skúsenosť vy? 

Zdroj: upsocl.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Túžba po pomste: Postavil si vyšší a užší dom aby zablokoval bratov výhľad na oceán”