Vláda zvýšila starobné dôchodky. Nad touto vecou sa ale dôchodcovia pozastavili

Stúpajúca inflácia sa konečne odrazí aj na dôchodkoch slovenských dôchodcov. Starobné dôchodky sa medziročne zvýšili o 13,70 eura. Priemerná suma starobného dôchodku slovenského dôchodcu sa vyšplhala na 515,10 eura.

Sociálna poisťovňa informovala, že okrem zvýšujúcej sa sumy starobných dôchodkov môžeme pozorovať aj zvyšujúci sa počet samotných starobných dôchodcov.

Na konci mája bolo zaznamenaných celkovo 92,4 tisíc starobných dôchodcov. V porovnaní s minulým rokom to je o približne 11-tisíc dôchodcov viac.

Sociálna poisťovňa informuje, že pôvodný priemerný dôchodok vo výške 507,90 eura sa tento rok zvýšil na 515,10 eura. Minulý mesiac bola táto výška dôchodku pridelená 11,9 tisíc dôchodcom.

V súvislosti s invalidnými dôchodkami, poisťovňa uverejnila aj výšku priemerného invalidného dôchodku, ktorý sa vyšplhal na 229,90 eura pre dôchodcov s mierou postihnutia pod 70 %.

Výška tohto dôchodku sa v porovnaní s minulým rokom zvýšila o 5,70 eura. Dôchodcom s mierou postihnutia nad 70 % je v priemere vyplatených 416,10 eura. Čo si myslíte o takomto zvýšení? Veľa dôchodcov len krúti hlavou, že ide o veľmi nízku sumu.

Poisťovňa zároveň uverejnila aj množstvo poberateľov invalidných dôchodkov. Na konci mája evidovala 224,7 tisíc Slovákov, ktorí poberajú invalidný dôchodok.

Zdroj: femm.interez.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Vláda zvýšila starobné dôchodky. Nad touto vecou sa ale dôchodcovia pozastavili”