sobota, 27 júla, 2024

Za vstup do Vysokých Tatier už budete musieť zaplatiť. PRIPLATÍTE SI O TOĽKO EUR

Najpopulárnejší národný park na Slovensku uverejnil informáciu o pripravovaných poplatkoch za vstup na jeho územie. Vysoké Tatry tak už onedlho nebudú pre bežných návštevníkov zadarmo.

Okrem turistiky sa budú poplatky vzťahovať aj pre fotografov a kameramanov, ktorí si prišli vytvoriť nádherné zábery. Vyzbierané peniaze majú byť podľa zástupcu TANAPu využité na správu a údržbu turistickej infraštruktúry.

Predseda však neprezradil výšku poplatkov, no riaditeľa správy TANAPu – Pavol Majka tvrdí, že postačiť by malo aj symbolické euro. Toto leto sa bude vstupné vyberať dobrovoľne a prebiehať by to malo prostredníctvom QR kódov.

Okrem bežných návštevník budú vo Vysokých Tatrách platiť aj športovci, vysokohorskí vodcovia či novomanželia, ktorí sa do hôr prišli odfotiť. Mladomanželia budú za svadobné fotografie platiť asi najviac a to až 100 eur.

Podľa televízie Markíza sa bude platiť aj v prípade, ak sa budete chcieť zúčastniť pretekov v horách a to až do 20 eur za osobu. Televízia však upozornila na situáciu spojenú s podujatiami, ktoré už ukončili registráciu a účastníci za svoju účasť zaplatili.

Organizátori týchto podujatí už zvyšovať ceny vstupného nechcú a nerátali ani so zvýšenými nákladmi na organizáciu podujatia. Okrem rekreačných návštevníkov budú platiť aj horskí vodcovia, pričom tento krok sa zo strany vodcov stretáva s kritikou. Podľa predsedu Národnej asociácie horských vodcov by mala správa TANAPu riešiť závažnejšie problémy.

zdroj titulnej foto: yannicko3

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights