11 fascinujúcich ľudských ochorení, ktoré môžete vidieť len raz za život

Krása je relatívny pojem – neexistuje charakteristika, ktorá by rozlíšila niekoho ako krásneho a iného ako škaredého. Ľudia s rôznymi poruchami alebo deformáciami sú taktiež krásni.

Svojimi „nedostatkami“ sa hrdia svetu na svojich profiloch na rôznych sociálnych sieťach.

BrightSide zozbieral najzvláštnejšie ochorenia ľudí s ktorými sa môžete stretnúť.

1. Albíni

Táto krásna modelka má 16 rokov a nafotil ju talentovaný fotograf Danil Golovkin. Na prvý pohľad vyzerá ako porcelánová bábika, ale v skutočnosti je albínka.

Ide o raritnú diagnózu, ktorá spočíva v nedostatku pigmentu v očiach, na vlasoch a na pokožke. Modelka Nastya Kumarova si vďaka jej jedinečnosti buduje úspešnú kariéru.

Aj v mužskom modelingovom svete sa nájdu albíni. Tento je konkrétne Sir Maejor Page, známy na sociálnych sieťach ako “The Minister of Justice”. Prerazil aj vo svete filmu.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Minister Of Justice (@sirmaejor),

2. Ehlers-Danlos syndróm

Sara Geurts využíva svoju úspešnú kariéru modelky aby zvýšila povedomie o tejto zriedkavej dedičnej chorobe. 27-ročná modelka ukazuje, ako sa tento syndróm prejavuje na jej tele. Svoju pokožku miluje a za krásny považuje každý kúsok jej tela.

3. Ektodermálna dysplazia

Táto krásna 26-ročná modelka z Nemecka sa narodila s ektodermálnou dysplaziou, ktorá ovplyvnila štruktúru jej tváre. Vďaka jej pozitívnemu zjavu a láske k fotografiám inšpiruje tisíce ľudí, ktorí k nej vzhliadajú.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ilka Brühl (@ilkabruehl),

4. Anizokória

Nejde o žiadne kúzlo. Anizokória je ochorenie, ktoré spočíva v rôznej veľkosti zreničiek. Jedna funguje riadne a druhá je stále vo fixnej polohe.

5. Dermatografia

Môže to vyzerať ako bolestivý pokus vytvoriť 3D tetovanie. V skutočnosti ide o dermatografiu, ktorá postihuje 2 % ľudskej populácie. Dermatografia, inak známa aj ako písanie na kožu, spôsobuje výstupy, len čo je pokožka trošku poškriabaná. Výstupy sa asi po 30 minútach stratia. Niektorí využívajú svoje jedinenčné ochorenie na vytvorenie dočasných umeleckých diel priamo na sebe.

6. Jedinečné znamienka krásy

Mnoho ľudí vyrastá s tým, že svoje znamienka nenávidí a snaží sa ich odstrániť čo najskôr. Ale Cassandra, krásna tanečnica, uvidela v tomto unikátnom znamienku krásu. A to ju preslávilo.

7. Waardenburgov syndróm

Stef Sanjati je  YouTubová senzácia, ktorá prerazila v online svete potom, čo zverejnila video o svojom Waardenburgovom syndróme. Ide o genetickú mutáciu, ktorú zdedila. Charakterizuje sa rôznymi stupňami hluchoty, štrukturálnymi zmenami, či poruchami v pigmentácií. Ľudia s týmto ochorením majú nebesky modré oči.

8. Syndróm mačacieho oka

Tento krásny chlapček, ktorého oči vyzerajú úplne ako oči divokej mačky, má zvláštnu chromozomálnu poruchu, ktorá ovplyvňuje dúhovky očí a tvar uší. Nejde o dedičné ochorenie, ale zriedkavosť vzniknutú pri formovaní vajíčka.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Renan Ozturk (@renan_ozturk),

9. Mimoriadne dlhé nohy

Táto krásna modelka Ia Ostergren, ktorá oslovila už tisícky ľudí na sociálnych sieťach má najdlhšie nohy na svete. Sú 108 cm dlhé a sú disproporčné k zvyšku jej tela. To ju ale nikdy neodradilo a napriek zažitej šikane sa naučila svoje nohy milovať. Venuje sa bodybuildingu  a žne úspech za úspechom.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ia Östergren (@iostergren),

10. Argýria

Možno sa vám zdá, že je to Photoshop, ale nie je tomu tak. Jedná sa o argýriu. Paul Karason trpel ťažkou dermatitídou. Bol liečený zlúčeninami striebra aby minimalizoval prejavy ochorenia. Tieto zlúčeniny reagujú na svetlo a menia pokožku na striebornú. Žiaľ, toto sfarbenie už zostáva človeku navždy.

https://www.instagram.com/p/mnopFtyUA_/?utm_source=ig_embed

11. Brada

Dakota Cooke, známa na Instagrame ako Dakota the Bearded Lady, je 24 ročná žena z Los Angeles. Trpí hirzutizmom, ktorý spôsobuje hormonálnu nerovnováhu a tým pádom aj rast brady. Dakota svoju unikátnosť zúžitkovala a stala sa z nej uznávaná umelkyňa.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dakota The Bearded Lady (@dakotasbeard),

Tak ktorá z týchto anomálií vás prekvapila najviac? Podeľte sa o to s nami!

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “11 fascinujúcich ľudských ochorení, ktoré môžete vidieť len raz za život”