Dievča adoptované v USA zistilo, že je princeznou zo Sierry Leone – Jej príbeh je úžasný

Táto žena zažila obrovské prekvapenie, ktoré zvyčajne vidíme len vo filmoch. Zistila, že má africký pôvod a že patrí do kráľovskej rodiny Sierry Leone, vďaka čomu sa stala korunnou princeznou na tróne.

Sarah Culbersonová mala relatívne normálne detstvo. Adoptovali ju v Spojených štátoch, keď nemala ani rok, po tom, čo jej biologický otec, odišiel na istý čas do Spojených štátov študovať a zamiloval sa do čašníčky, ktorá otehotnela.

Oni žiaľ neboli schopní starať sa o dieťa, a tak sa rozhodli dať ju na adopciu, keď sa narodila. Vychovala ju rodina v Západnej Virgínii, zbožňovala tanec a herectvo.

Jej život však dramaticky zmenil, keď vo veku 28 rokov zistila, že jej matka zomrela pred 17 rokmi a odvtedy sa o to začala zaujímať.

Jej skúmanie vyvrcholilo telefonátom od strýka, ktorý jej oznámil, že jej otec je stále nažive a že je súčasnou dedičkou trónu v Sierra Leone.

https://www.instagram.com/p/CUGVWxJhm6y/

Všetko, čo vedela o princeznách, videla vo filmoch, no realita, aspoň v jej kráľovstve, bola úplne iná. Je takmer nemožné nevidieť podobnosť medzi jej príbehom a filmom Denník princeznej, s herečkou Anne Hathaway v hlavnej úlohe, kde mladé dievča nevie, že je súčasťou kráľovskej rodiny.

                                                                                      iamprincesssc

Pri svojej prvej návšteve v roku 2004 Sarah videla, ako mnohým deťom chýbajú končatiny, školy boli v ruinách a štvrte vypálené alebo zničené. Takto vyzerala jej krajina, odkiaľ pochádzala.  

„Najskôr som si myslela, že sa prídem stretnúť so svojou rodinou a všetko bude skvelé. Opak bol však pravdou. Toto je realita, s ktorou ľudia žijú každý deň. Toto je moja rodina. Ako sa princezná stane súčasťou tejto komunity a zmení krajinu?“

Hoci princezná nezdedila veľké bohatstvo, zdedila namiesto toho obrovskú zodpovednosť, čo viedlo k zmenám, ktoré sa týkali najmä ľudí v Sierra Leone. Princezná sa rozhodla vybudovať si rešpekt v obyvateľstve tejto krajiny.

Vybudovala nadáciu, ktorá mala na starosti vytvoriť školy pre študentov a podporu vzdelávania, poskytovanie čistej vody v oblasti pre približne 12 000 ľudí a poskytovanie osobnej starostlivosti o ženy počas menštruácie – a to sú len niektoré zo zmien, ktoré sa jej podarilo dosiahnuť.

                                                                                            iamprincesssc

Dnes si princezná zo Sierry Leone získala náklonnosť ľudu a stala sa hlasom svojich občanov tým, že organizuje rozhovory po celom svete a hľadá partnerov, ktorí by pomohli situácii jej ľudí. Nedávno vydala knihu o svojej ceste do Afriky a už pripravuje animovaný seriál o svojom príbehu.

Hovorí, že by rada znova tancovala a hrala, ale jej povinnosti sú teraz iné, v novom živote, ktorý bude trvať navždy.

zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Dievča adoptované v USA zistilo, že je princeznou zo Sierry Leone – Jej príbeh je úžasný”