„Moje prsia ma nedefinujú ako ženu“: Porazila rakovinu a naučila sa byť šťastná so svojím novým telom

V porovnaní s dávnou minulosťou by sa dnešný svet dal považovať za raj. To však neznamená, že ani teraz neexistujú strašné a desivé veci, ktoré ovplyvňujú životy ľudí na celom svete. Milióny ľudí sa aj v súčasnosti zapodievajú liečbou smrteľných ochorení, ktoré ničia životy už niekoľko storočí.

Najznámejšou a najobávanejšou z týchto chorôb je bezpochyby rakovina. Našťastie, vďaka technologickému pokroku ju môžeme liečiť lepšie ako kedykoľvek predtým, no aj napriek tomu životy mnohých ľudí trpiacich rakovinou stále visia na vlásku.

Rakovina prsníka patrí k najčastejším formám tohto ochorenia.

Mnohé kampane, ktorých cieľom je upozorniť ženy na potrebu preventívnych prehliadok zdôrazňujú, aké dôležité je zachytiť chorobu skôr, ako sa začne šíriť do ďalších častí tela.

Christina Beldingová, 52-ročná žena z Kanady, zažila túto chorobu na vlastnej koži. Musela podstúpiť dvojitú mastektómiu, aby jej odstránili obe prsia. Nebolo pre ňu ľahké sa s tým vyrovnať, ale s odstupom času vidí aj pozitívnu stránku…

https://www.instagram.com/p/CQO-_RfH5bq/

„Museli mi odstrániť prsia. A som rada, že to urobili, pretože sa tým výrazne znížilo riziko návratu rakoviny. Moje prsia už mali zábavy viac než dosť. Okrem toho, mať prsia nie je to, čo ma definuje ako ženu,“ napísala na svojom Instagrame.

https://www.instagram.com/p/CK4X1D5HBnN/

Christina použila svoj instagramový profil, ako miesto na zdieľanie svojich skúseností s rakovinou prsníka a ukázala, ako sa rozhodla k tomu pristupovať. Je to niečo, čo treba prekonať, a neľutovať sa.

Súdiac podľa zábavných fotiek, na ktorých pózuje na pláži s kamarátkou, to vyzerá, že Christina žije naplno, napriek všetkému, čím si prešla.

Inšpiruje ďalšie ženy, ktoré sa ocitli v podobnej situácii a chce, aby aj ony sa to naučili zvládať s úsmevom na perách. Rada by všetkým odkázala, že aj keď strata časti tela môže zmeniť váš život, nikdy sa tým nezmení to, kým ste.

https://www.instagram.com/p/CBn6S9wHiD_/

zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “„Moje prsia ma nedefinujú ako ženu“: Porazila rakovinu a naučila sa byť šťastná so svojím novým telom”