sobota, 27 júla, 2024

Aké sú typy dámskych kabeliek? Toto je sprievodca kabelkami

Móda je veľmi zaujímavé odvetvie, ktoré je širokospektrálne. A tak ako existuje viacero typov a druhov dámskych topánok, tak existuje množstvo typov dámskych kabeliek. Neviete sa v nich zorientovať a premýšľate nad tým, akú dámsku kabelku by ste mali vlastniť? Tento sprievodca kabelkami vám pri najbližšom nákupe určite pomôže. 

Univerzálne kabelky na bežný deň

Existuje viacero typov dámskych kabeliek, no len pár z nich je vhodný na každodenné bežné nosenie. Predovšetkým ide o kabelku na rameno. Ide o väčšiu kabelku, ktorú môžete nosiť do práce, prípadne do školy. Takáto kabelka vám ponúka dostatok priestoru či už na notebook, ale aj na knihy či desiatu. Je však potrebné myslieť na to, aby kabelka nebola preplnená a preťažená, pretože to môže vplývať na zdravie a chrbticu. Kabelka na rameno je však veľmi praktická na bežné nosenie, a preto by rozhodne nemala chýbať ani vo vašom šatníku.

Ďalšou veľmi praktickou kabelkou je shopperka. Aj tento typ kabelky ponúka dostatok priestoru a ako názov prezrádza, je vhodná napríklad aj na nákupy. Vojdú sa vám však do nej všetky potrebné záležitosti, ktoré potrebujete mať so sebou. O čosi menšia kabelka je messenger bag, ktorá pripomína tvarom poštársku brašnu. Zväčša ide o hranatú kabelku, ktorá má remienkové zapínanie a dlhý ramenný popruh, ktorý sa dá nastaviť.

Ešte o čosi menšia je kabelka crossbody, ktorá je veľmi praktická a vhodná aj na bežné nosenie. Ide o veľmi využívanú a univerzálnu kabelku, ktorú môžete nosiť do mesta. Jej kúzlo spočíva v praktickom nosení krížom cez telo, čo vám umožňuje mať ruky po celý čas voľné. Zvyčajne má táto kabelka strednú veľkosť a dlhý remienok, ktorý je možné nastaviť. Práve crossbody kabelky sú veľmi populárne a nájdete ich v rôznych dizajnoch. Pokiaľ teda premýšľate nad tým, aká kabelka by rozhodne nemala chýbať ani vo vašom šatníku, tak určite crossbody kabelka univerzálnej neutrálnej farby.

Elegantné kabelky na slávnostné príležitosti

Pokiaľ má crossbody kabelka zaujímavý a pekný dizajn, je možné ju nosiť aj na slávnostnejšie príležitosti. No na typické slávnostné udalosti, ako je napríklad svadba, promócie, stužková slávnosť a podobne, si môžete vziať listovú kabelku. Ide o typ kabelky, ktorý je vhodný do ruky a do ktorej sa vám vojdú všetky nevyhnutné predmety.

Pokiaľ sa vám však zdá crossbody kabelka až príliš malá, listová kabelka až veľmi slávnostná, kabelka na rameno neformálna, potom môžete zvoliť elegantnú kabelku do ruky, ktorá je taktiež vhodná na menej slávnostnejšie príležitosti. Na slávnostné príležitosti tiež môžete zvoliť slávnostné kabelky, prípadne večerné kabelky, ktoré sú zdobené rôznymi flitrami. Tým získa váš večerný outfit vkus, eleganciu a váš celkový dojem bude pôsobiť o čosi viac pôvabnejšie. Pokojne môže ísť o jednoduchý čierny outfit doplnený o čierne lodičky, prípadne sandálky na podpätku a flitrovanú striebornú večernú kabelku do ruky, prípadne cez rameno. Zväčša takéto malé kabelky ponúkajú priestor len na nevyhnutné doplnky a majú nenápadný remienok, aby nepokazili celkový dojem celého outfitu.

Zaujímavé trendy kabelky

Do módy sa v poslednej dobe dostali aj kabelky typu half moon bag. Ide v podstate o jednoduchú kabelku, ktorá má tvar pripomínajúci polovicu mesiaca. Aj takouto kabelkou so zaujímavým tvarom dokážete svoj outfit úplne pozmeniť a posunúť ho na inú úroveň. Medzi kabelky tiež môžeme zaradiť bucket kabelky, ale aj dámske ruksaky, ktoré však patria medzi špecifické druhy kabeliek. Avšak aj ruksaky sa v súčasnosti radia medzi veľmi trendy, a preto ich pokojne môžete nosiť aj na bežný deň, do práce či mesta. Počas letných mesiacov sú rovnako obľúbené aj slamené kabelky či slamené košíky.

Existuje množstvo typických, ale aj extravagantných kabeliek. Pokiaľ hľadáte praktickú a univerzálnu kabelku na bežný deň, slávnostnejšie príležitosti, určite vám odporúčame investovať peniaze do kvalitnej koženej značkovej crossbody kabelky. Široký výber kabeliek všetkých druhov nájdete aj v kamennej predajni či na e-shope CCC, kde si každá žena vyberie svoju vysnívanú kabelku.

Zdroj foto: vlastné / blog.ccc.eu

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights