LACNÝ OBLEK NA STUŽKOVÚ? NA TOTO SI DAJTE POZOR!

Stužková slávnosť má výnimočné miesto v našich životoch. Vstup do dospelosti našich detí totiž zanecháva v spomienkach trvalú stopu plnú emócií. Ako sa na to pripraviť? Potrebujete nový oblek pre syna? Zisťujete kde, a vôbec ako, vybrať vhodný oblek? Udivuje vás veľký rozsah cien – od tých najlacnejších až po… (škoda sa rozčuľovať)? A oplatí sa kúpiť lacný? Nezúfajte! Práve pre vás sme pripravili sprievodcu, ako vybrať ten správny oblek na stužkovú a na čo si dať pozor: 

1.SPRÁVNA VEĽKOSŤ 

Prvé dôležité kritérium je výber správnej veľkosti. Oblek musí sadnúť! Ak je väčší alebo menší, môžete zaň zaplatiť aj celú výplatu, spokojní nebudete. Teraz už nie sú v ponuke len základné veľkosti, ale výber je široký od veľkostí pre nízkych mužov okrúhlej formy až po vysokých športovcov so širokými ramenami. Ani útli mladí muži nemusia zúfať a topiť sa v neforemnom obleku – ponuka už myslela aj na nich. Stačí si vybrať. 

Zdroj: Mono

2.VHODNÝ MATERIÁL 

Ďalšia dôležitá vec je správny výber materiálu. Aktuálne sa používa: 

  •  umelý: jednoduchá údržba, nižší komfort. Cena sa pohybuje od 80 do 150.
  •  zmesový: vlnené vlákna sú zmiešané s umelými, ktoré jej dodajú ďalšie vlastnosti – ľahká starostlivosť, nekrčivosť, pohodlie pri nosení. Cena sa pohybuje od 190 do 250€.
  • vlnený: látka je príjemná na nosenie, dýcha, má prirodzený lesk. Cena sa pohybuje od 230.

Najnovšou novinkou sú elastické strečové obleky. Svojou elasticitou sa dokonale prispôsobia postave a vôbec ju neobmedzujú pri akomkoľvek pohybe. 

Zdroj: Mono

Od použitého materiálu sa samozrejme odvíja aj cena obleku. Najlacnejšie sú umelé, cena ide hore s vlnou a jej rôznymi úpravami. Tu je potrebné zhodnotiť, aké plány s oblekom máte. To znamená, že ako často sa bude nosiť – ide o jednorázovú záležitosť, občasné slávnostné nosenie, či časté využitie? Podľa toho si vyberte materiál obleku, a teda aj jeho cenu.

3.VYHNITE SA FAUX-PAS 

Viete, čo je vhodné na stužkovú slávnosť a čo je už faux-pas? Pravidlá vôbec nie sú zložité, stačí dodržať: 

Zdroj:Wilvorst

  •  dokonale sadnúci oblek so správnou dĺžkou rukávov a nohavíc 
  •  základom je jednoduchosť farieb 
  •  ide o formálnu udalosť, vhodné sú tmavšie farby 
  •  košeľa je jednoduchá, bez vzorov 
  •  kravatu, prípadne motýlik, doladiť k celkovému outfitu 
  • lakované šnurovacie poltopánky 

4.SPRÁVNE MIESTO NÁKUPU 

Vyššie sme vám popísali, na ktoré kritériá si pri kúpe obleku dať pozor. Chcete si byť istí, že ste ich dodržali a skutočne vybrali správnu veľkosť, materiál aj celkové zladenie? Ak áno, najjednoduchším riešením je: ísť nakupovať k odborníkom. Práve oni vám so všetkým pomôžu a vy môžete svoju neistotu odložiť. Niektoré predajne už ponúkajú aj službu osobného stylistu – ten sa vám bude venovať počas celého nákupu a doladí vám celkový outfit k vašej spokojnosti. Skvelé je, že za túto službu sa neplatí. Nie je však dostupná v každej predajni.  

Odporúčame vybrať predajňu, kde majú v ponuke viac ako len jednu značku. Môžete si tak na jednom mieste vyskúšať viacerých výrobcov a zistiť, ktorý vyhovuje priamo vám. Variabilita značiek znamená aj variabilitu cien – môžete si tak vybrať od základných lacných, ale kvalitných, oblekov až po skutočne výnimočné lahôdky. Taktiež nenájdete v každej predajni.  

Zdroj: Mono

Multibrandovou je napríklad predajňa MONO. Ponúka: 

až 14 renomovaných výrobcov oblekov na jednom mieste 

viac ako 1000 ks oblekov pod jednou strechou 

široký sortiment pre pánov – obleky, košele, kravaty, motýliky, vreckovky, topánky,…

variabilita ceny – vzhľadom na obrovskú ponuku si môžete vybrať tú svoju cenovú reláciu od najlacnejších modelov až po luxuské kúsky 

služba osobného stylistu – oblečenie vám vyberú odborníci s dôrazom na vaše špecifiká

služby zákazníkom – súčasťou predajne je vlastná krajčírska dielňa, kde vám prostredníctvom 29 úprav tím krajčírov upraví, prípadne doladí váš odev (skráti, zúži, rozšíri) 

šitie na mieru – ušijú na mieru oblek, vestu aj košeľu 

spríjemnenie nákupu – relaxačná časť, detský kútik, či bar s ponukou kávy a pitného režimu 

bezplatné parkovisko priamo pred vchodom je samozrejmosťou 

V mnohých prípadoch je oblek na stužkovú práve „ten prvý“, ktorý tak vytvorí vzťah mladého muža k noseniu oblekov všeobecne. Môže to byť láska na prvé nosenie, ale aj neznášanlivosť. Buďte preto dôslední pri jeho výbere, aby viedol k spokojnosti nielen vás a vašej peňaženky, ale aj nového gentlemena. 

A ak si chcete uľahčiť život, príďte k odborníkom. Môžete tak všetko nechať na nich a odísť s veľkou spokojnosťou. Stužkovej zdar!

zdroj: titulnej fotky:Wilvorst

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “LACNÝ OBLEK NA STUŽKOVÚ? NA TOTO SI DAJTE POZOR!”