„Vyzerala ako mimozemšťan s červenou kožou!“ Keď matka videla novorodenca, zľakla sa od hrôzy…

Cherie Priceová čakala svoje tretie dieťa. Žena spolu s manželom Timotejom už vedeli, že budú mať dievčatko a dokonca mali vybraté aj meno. Dieťa malo dostať meno Hailey.

V 20. týždni tehotenstva však nad dievčatkom viselo obrovské nebezpečenstvo.

Len vďaka odhodlaniu rodičov a profesionalite lekárov sa Haley podarilo zachrániť.

Lekári však tvrdia, že šance bábätka na život boli mizivé.

Drobné dievčatko sa narodilo na konci 24. týždňa tehotenstva. Cherie povedala: „Zdala sa mi ako mimozemšťan s červenou kožou!“

Hayley, ktorá sa narodila s výrazným náskokom, naozaj nevyzerala ako bežné dieťa.

Napríklad, cez priehľadnú kožu na hlavičke jej bolo zľahka vidieť mozog!

Matka spomína: nič nenaznačovalo problémy, až kým sa jej v 20. týždni tehotenstva náhle neoddelila hlienová zátka.

S vedomím, že tento krok zvyčajne predznamenáva blížiaci sa pôrod, sa žena urýchlene vybrala do najbližšej nemocnice, kde jej okamžite diagnostikovali neskorý potrat!

Odvážna Cherie a Timothy však našli silu okamžite ísť do inej nemocnice. Miestni odborníci sa rozhodli ešte bojovať o život dieťaťa.

Pomocou liekov a procedúr sa pôrod oddialil až na samotný koniec 24. týždňa. Keď sa Haley narodila, vážila len 0,5 kilogramu!

Rodičia nemohli hneď vziať svoju dcéru do náručia. Dievčatko bolo veľmi slabé. Pneumotorax a srdcové problémy sú len prvé problémy na obrovskom zozname ťažkostí, s ktorými sa lekári stretli!

Tri mesiace po pôrode sa otec a matka stále báli, že ich dcéra bude slepá. Retinopatia predčasne narodených detí môže natrvalo pripraviť dieťa o zrak. Našťastie si aj s týmto problémom lekári poradili!

Až po viac ako troch mesiacoch trápenia si rodičia konečne mohli vziať dcérku domov. Dovtedy sa však „mimozemšťan s červenou kožou“ stihol zmeniť na usmievavé a spokojné dievčatko.

Rodina považuje Hayley za zázračné dieťa. Mama si však po takom trápení hovorí, že už má toho dosť a už sa nechystá rodiť.

Rodičia predčasne narodených detí s láskou nazývajú svoje deti bojovníkmi. V skutočnosti sú takíto drobci zvyčajne nútení dokazovať svetu svoje právo na existenciu už od prvých sekúnd života. V tomto prípade malo všetko šťastný koniec a dievčatku prajeme dlhý, šťastný a hlavne zdravý život!

zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “„Vyzerala ako mimozemšťan s červenou kožou!“ Keď matka videla novorodenca, zľakla sa od hrôzy…”