Prečo vyberať detské obliečky z bavlnených tkanín? 

Na hygienu a bezpečnosť u detí sa kladú zvýšené nároky. Tie sa vzťahujú ako na detské oblečenie, tak aj na textilné doplnky, s ktorými dennodenne prichádzajú do kontaktu. Preto pri výbere detskej posteľnej bielizne postupujeme podľa odporúčaných kritérií. V závere však zisťujeme, že jedny z najvýhodnejších sú bavlnené textílie. 

Aké kritériá uprednostňujeme pri detských obliečkach?

Každá mama si želá len jedno – aby jej dieťa bolo v maximálnom bezpečí a pohodlí. Potechu jej robí, keď spánok dieťaťa nie je plytkým, ale účinným pre zregenerovanie. Svoju úlohu pri tom plnia kvalitné detské obliečky bez negatívnych vplyvov na zdravie. To dosahujú pri funkčných hypoalergénnych, antistatických a priedušných vlastnostiach. Tieto základné dopĺňa ďalej požiadavka na mäkké, prívetivé vlákna pre citlivú detskú pokožku. 

Dieťa sa cíti ozaj ako v bavlnke 

Z uvedeného vyplýva, že skutočne výhodným materiálom zostáva bavlna. Tú možno bližšie špecifikovať pružnosťou a pevnosťou. Mamičky na tom najviac teší, že bavlnený materiál možno mnohokrát prať. Bežne by sme predpokladali negatíva, ale bavlna si tým zvýši svoju pevnosť a odolnosť. Na detských bavlnených obliečkach oceňujeme aj ich nasávaciu schopnosť, vďaka ktorej rýchlo pohltí tekutinu. Zdôrazňujeme, že týmto nevytvára vlhké prostredie. Nehrozia začervenané ani zaparené miesta – ďalšia výhoda oproti bežným syntetickým vláknam. 

Na škále jemných až najjemnejších bavlnených vlákien sa osvedčila mikrobavlnená štruktúra. Vytvára pocit príjemného zababušenia – podporuje teplo a mäkkosť v kontakte s detským telom. 

Ako výhody, tak sa pri bavlnených tkaninách nájdu aj menšie nedokonalosti. Mamičky si najčastejšie sťažujú na ich zvýšenú krčivosť. Bavlnený, vysoko nasávací, materiál treba zvážiť v zimných mesiacoch. To sa ale týka skôr detského oblečenia než posteľných obliečok.

Zdroj obrázku: fizkes / Shutterstock.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Prečo vyberať detské obliečky z bavlnených tkanín? ”