8 spôsobov, ako upokojiť zub múdrosti, ak vás bolí, no k zubárovi môžete ísť až zajtra

Keď vás postihne bolesť zubu múdrosti, to vyzerá to ako tá najhoršia nočná mora. No v prípade, že už čakáte v čakárni vášho zubára, vedzte, že to nepotrvá dlho.

 

Čo však v prípade, že je víkend a vy už kvôli bolesti nedokážete ani len rozmýšľať?

Ponúkame vám niekoľko tipov na to, ako zabudnete na bolesti zubov aspoň na chvíľu.

Teplá voda so soľou

Zmiešajte soľ v teplej vode a vypláchnite si ňou ústa. Tento trik určite okamžite uvoľní bolesť zubov. Opakujte postup 4-5 krát denne.

Pasta s jedlou sódou

Na bolesti zubov pomáha aj obyčajná jedlá sóda. Stačí, ak ju pridáte k vašej bežnej paste a aplikujete ju priamo na zub múdrosti.

Ľad

Vrecko s ľadom si priložte na miesto, kde vás to bolí. Opakujte postup niekoľkokrát denne. Táto metóda pomáha zbaviť sa zápalu a opuchu.

Čajové vrecúška

Čajové vrecúška pomáhajú bojovať proti bolesti zubov. Položte ich priamo na bolestivý zub, výrazne tým znížite bolesť a zápal.

Kurkuma ako ústna voda

Kurkuma má analgetické a antibakteriálne vlastnosti. Preto nie je tajomstvom, že si vie poradiť aj s bolesťou zuba. Jediné, čo musíte urobiť, je pridať niekoľko štipiek kurkumy do vody a použiť ju na vypláchnutie úst.

Mäta

Aplikujte si listy mäty na postihnutý zub po dobu 15-20 minút a zabudnite na nepríjemnú bolesť zubov!

Vychladená uhorka

Chladivý účinok a šťava uhorky okamžite zmierňuje bolesť. Môžete ju nakrájať na malé kúsky, ktoré priložíte na bolestivý zub.

Cibuľa

Cibuľa dokáže liečiť zuby ako profesionál. Stačí, ak si ju narežete na kúsky a priložíte na bolestivé miesto.

Aké metódy na zmiernenie bolesti zubov používate vy?

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “8 spôsobov, ako upokojiť zub múdrosti, ak vás bolí, no k zubárovi môžete ísť až zajtra”