Inteligentný spojenec na chladnú zimu? Kvalitné vonkajšie rolety

Každý majiteľ nehnuteľnosti si veľmi dobre uvedomuje, že zle izolované otvory domu alebo bytu zvyšujú jeho tepelné straty a automaticky aj vaše účty. Na druhú stranu je drahá a na inštaláciu náročná izolácia stavby pre mnohých ľudí stále nedostupná. Našťastie existujú prvky, vďaka ktorým môžete dosiahnuť potrebné zateplenie a izolovanie svojho domova za veľmi prijateľnú cenu a bez komplikovaných prác.

Vaším hrejivým spojencom na túto zimu môžu byť aj kvalitné vonkajšie rolety, o ktorých výhodách si teraz niečo a pre váš jednoduchší výber povieme.

Zateplite si svoj domov vonkajšími roletami

Hľadať a využívať v praxi efektívne spôsoby šetrenia energie pri vykurovaní domu je dnes témou číslo 1. Mnohé dobre mienené rady sú však o krokoch, ktoré nám síce môžu pomôcť znížiť účty za energie, no obmedzujú komfort, na ktorý sme boli zvyknutí.Možno ste ale nevedeli, že zle utesnené okná alebo dvere môžu vo vašom dome predstavovať nemalé tepelné straty. Podľa odborníkov je to až 40 % tepla, o ktoré môžeme prísť vplyvom zle utesneného okna.Preto práve jeho lepšou izoláciou viete ušetriť na vykurovaní a pritom to nijakým spôsobom nezasiahne vaše pohodlie. Nepotrebujete k tomu žiadne špeciálne a drahé izolačné panely. Stačí si na okná inštalovať kvalitné vonkajšie rolety, ktoré budú vo vašom boji s krutou zimou najlepším spojencom.

Účinná a širokospektrálna ochrana okna

Vonkajšie tienenie okna v podobe roliet je veľmi dobré a širokospektrálne riešenie. Vonkajšie rolety obmedzia tepelné straty vášho domu, ktoré sú spôsobené oknami. V kombinácii s viacerými vrstvami sklenenej výplne okna a dokonale tesniacich vodiacich líšt, bude táto tieniaca technika pre vás a vaše okná nielen na zimu ideálne riešenie.

Ich zatiahnutím sa v prípade potreby vytvorí v okolí okna dokonalá bariéra, ktorá bude túto časť domu alebo bytu chrániť aj pred vetrom, dažďom alebo inými mechanickými vplyvmi.Ani silné slnko počas leta nebude mať najmenšiu šancu si s vaším interiérom robiť čo chce. Pevný systém vonkajších roliet poskytuje priestoru jednoduchú reguláciu prirodzeného denného svetla a zároveň oblasť okna veľmi jednoducho izoluje.

Ak teda hľadáte na túto zimu v boji proti blížiacemu sa ochladeniu dobrého spojenca, vonkajšie rolety od spoločnosti ISOTRA sú ideálne a veľmi výhodné i efektívne riešenie.

Zdroj obrázku: U. J. Alexander / Shutterstock.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Inteligentný spojenec na chladnú zimu? Kvalitné vonkajšie rolety”