Rodičom povedali, že ich syn má infekciu ucha. Nakoniec skončil na pľúcnej ventilácii… LEBO..

Keď sa narodil malý Archie, jeho mama a otec boli šťastím bez seba. Nikdy by im však nenapadlo, že ich uzlíček radosti môže skončiť v boji o život.

Jedného dňa si všimli, že Archieho ústa zošediveli po tom, čo trpel nie príliš vážnou infekciou ucha. Neuvedomujúc si, čo sa deje, rýchlo ho previezli do nemocnice. 40-minútová jazda im pripadala ako večnosť.

Lekári si všimli, že Archieho prsty sú už fialové a šírilo sa to ďalej.

Okamžite ho dali na pľúcnu ventiláciu a lekári vykonali množstvo testov, ktoré odhalili, že Archie mal potenciálne smrteľnú meningokokovú infekciu, chorobu, ktorá sa vzťahuje na akúkoľvek chorobu spôsobenú baktériou Neisseria meningitidis.

Bohužiaľ, tieto ochorenia môžu byť smrteľné a zahŕňajú infekcie výstelky mozgu, miechy (meningitída) a krvného obehu.

Archieho prípad bol vážny a bol liečený antibiotikami.

Dostal aj transfúziu krvi. Lekári si neboli istí, či prežije, keďže šance boli mizivé.

„Nikdy by ste nečakali, že to zasiahne niekoho takého zdravého a šťastného,“ napísal Archieho otec na Facebooku. „Toto je jedno z najťažších období, s ktorými som sa kedy musel vyrovnať. Nikdy som nič nemiloval, niekoho s takou vášňou a láskou. Nezáleží na tom, či som najsilnejší človek na tejto planéte, keď vstúpim do nemocničnej izby a vidím ho takto, trhá mi to srdce.“

Po určitom čase sa Archieho stav stabilizoval a odpojili ho z ventilácie. Jeho zotavenie však trvalo mesiace a rodičia potrebovali finančné prostriedky, aby pokryli účty za lekársku starostlivosť, ktoré sa nahromadili.

Hneď ako sa však príbeh tohto malého bojovníka dostal na sociálne siete, veľa ľudí prispelo na GoFundMe a rodina získala ešte viac financií, ako žiadali.

Našťastie Archieho telo bojovalo s infekciou a mohol ísť domov.

Dnes mu už je oveľa lepšie, ale stále je v procese úplného zotavenia.

Jeho rodičia sú vďační každému, kto pomohol, keď to najviac potrebovali. Ale hlavne sú vďační za Archieho bojovnosť.

Chlapček robí pokroky každý deň a pravdepodobne si nikdy nespomenie na utrpenie, ktorým musel prejsť.

 

zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Rodičom povedali, že ich syn má infekciu ucha. Nakoniec skončil na pľúcnej ventilácii… LEBO..”