back to top
sobota, 20 apríla, 2024

TIETO FAKTY O AMERICKEJ FBI SKORO NIKTO NETUŠÍ. Tajná služba má toto tajomstvo

Väčšina z nás už počula o existencii americkej tajnej služby, ktorej hlavnou úlohou je chrániť prezidenta a jeho rodinu.

Agenti uchovávajú mnohé tajomstvá, ktorých odhalenie by mohlo objasniť mnohé udalosti minulosti. Po prečítaní nasledujúcich faktov o organizácii pochopíte, prečo sa nazýva tajná.

Abraham Lincoln bol zavraždený práve v deň, keď otvoril tajnú službu. Vtedy ešte ochrana prezidenta nepatrila k povinnostiam agentov. Až o 36 neskôr Kongres zaviazal tajnú službu, aby chránila prezidenta a jeho rodinu.

Spočiatku sa tajná služba zaoberala prevenciou výroby a distribúcie falošnej meny a bola súčasťou amerického ministerstva financií.

Prvý nábor do FBI bol od aktívnych agentov tajnej služby a bolo ich len deväť.

Kancelárie tajnej služby sa nachádzajú po celých Spojených štátoch. V Kalifornii ich je až 9. Nachádzajú sa aj v iných štátoch. Napríklad v Portoriku či v Rusku.

Prezident Roosevelt roky tajil svoje postihnutie práve kvôli práci služobných agentov. Nechcel sa ľuďom javiť ako slabý vodca, takže agenti zničili akékoľvek dôkazy o jeho chorobe, dokonca rozbili fotoaparáty paparazzi.

Vzťahy na strane mnohých prezidentov zostali vďaka práci agentov utajené. Potajomky prinášali milenky do Bieleho domu a rovnako potichu ich odvádzali.

Teraz je pod ochranou tajnej služby nielen súčasný prezident a jeho rodina, ale aj rodiny bývalých hláv Spojených štátov.

Agenti riadia pohyb prezidenta po Oválnej pracovni pomocou špeciálnych senzorov. Vedia, kde je šéf, aj bez toho, aby s ním boli v miestnosti.

Avšak aj tajná služba urobila nejednu chybu: raz agenti pustili do Bieleho domu muža so zbraňou, ktorý bol niekoľko minút vedľa Baracka Obamu.

Auto Al Caponeho skonfiškovala tajná služba pre Franklina Roosevelta. Ekonomika krajiny bola počas druhej svetovej vojny v úpadku, a tak prezident istý čas používal auto mafiánskeho bossa.

Tajná služba má špeciálne lietadlo. V prípade ohrozenia prezidenta ho prevezú na palubu a odvezú na miesto, ktoré poznajú len agenti.

Pred rokom 1917 prezident nemal imunitu. Od toho roku je prezident a jeho rodina pod ochranou zákona.

Prezident Ronald Reagan hral štyrikrát agenta tajnej služby. Agentov si zahrali napríklad aj Kevin Costner, Michael Douglas či Clint Eastwood, no šancu s nimi potom tesne komunikovať mal len Reagan.

 

V celej histórii služby zomrel pri pokuse o atentát na prezidenta iba jeden agent. V roku 1950 dvaja portorickí nacionalisti počas pokusu o atentát na Harryho Trumana zastrelili 3 bodyguardov vrátane agenta tajnej služby.

Od zavraždenia Kennedyho tajná služba zmarila štyri pokusy o atentát: na guvernéra Alabamy Georga Wallacea, dva na Geralda Forda a jeden na Ronalda Reagana.

Tajná služba musí chrániť aj nepriateľov Spojených štátov. Agenti strážili bývalého iránskeho prezidenta Mahmúda Ahmadínedžáda počas jeho oficiálnej návštevy Ameriky.

V prezidentskom sprievode je „vozidlo smrti“.

Objavilo sa po atentáte na Johna F. Kennedyho. Po analýze tragédie sa experti rozhodli posilniť ochranu prvej osoby štátu.

Prezident jazdí na obrnenom Cadillacu s názvom „The Beast“. Vnútri je niekoľko núdzových komunikačných kanálov a ďalšie ochranné mechanizmy.

Ako vidíte, agenti americkej tajnej služby sú skutoční profesionáli, ktorí sú pripravení obetovať sa pre bezpečnosť prezidenta a jeho rodiny.

 

zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom...

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Newsletter

spot_img

Prečítaj si

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom...

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Takto vyzerala súťaž mužskej krásy v roku 1941. Pripravte sa na svalnatých mužov

Asi nikoho neprekvapí, že aj kulturistika sa za posledných...
spot_imgspot_img

Svetové predčasne narodené dieťa prekonalo 0% šancu na prežitie a tento rok oslávilo svoje tretie narodeniny.

Vtedy ste to ešte nevedeli, ale 6. júna 2020 sa Beth Hutchinsonová zapísala do histórie tým, že porodila predčasne narodené dieťa na svete. Táto novopečená...

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom internetu zdieľal so svojimi kolegami a tak sa mohla dostať až k nám. Otázku položili...

Žena necháva každú noc postieľku svojho dieťaťa pred vchodovými dverami. Všetkých prekvapila, keď vysvetlila dôvod tohto správania

Catherine Lucreová, matka a babička štyroch detí z Austrálie, necháva každý večer postieľku svojho dieťaťa vedľa. Takéto správanie vyvoláva u cudzích ľudí veľa otázok,...
Verified by MonsterInsights