10 dôvodov, prečo by ste nikdy nemali klamať empatikovi

Empati sú mimoriadne silní ľudia, ktorým je lepšie nepliesť sa do cesty. Dokonale vedia čítať reč tela a zachytávať všetky skryté signály! Od narodenia sú obdarení zvláštnym darom: vnímajú pocity iných ľudí. A hoci sú tou správnou voľbou, keď sa musíte s niekým porozprávať, ich najväčšia spočíva niekde inde.

Empati sú vrodenými expertmi v oblasti ľudskej psychológie. To im dáva príležitosť vždy vycítiť, ak im niekto klame alebo sa ich snaží na niečo „namotať“. Tak či onak, aj tí najslušnejší ľudia môžu mať postranné motívy.

Toto je 10 dôvodov, prečo by ste týmto ľuďom nemali za žiadnych okolností klamať:

  1. Empati sú skutočné detektory lži

Keď niekto klame, cítia to. Zvyčajné spôsoby, ako rozpoznať klamstvá, sú pohyby očí. Ak aj vy patríte k týmto ľuďom, už to určite viete.

  1. Nesnažte sa ich oklamať

Empati cítia pocity iných ľudí oveľa silnejšie, než by chceli. Vedia, kedy niečo predstierate. Nesnažte sa skrývať svoje zlé úmysly súvisiace s nimi – nebude to fungovať.

  1. Cítia závisť

Vycítia, keď im niekto závidí. Môžete si myslieť, že to im dodáva pocit nadradenosti, ale nie je to tak.

  1. Cítia nenávisť

A čo je zo všetkého najlepšie, empati sú schopní rozpoznať nenávisť. Nenávisť je taká negatívna, že vyžaruje negatívnu energiu. Títo ľudia však netrpia kvôli vašej nenávisti či negativite.

  1. Poznajú vaše predsudky

Empaths vždy vedia, keď máte nejaké skryté predsudky. Ak nemáte radi ľudí s inou farbou pleti, sexuálnou orientáciou alebo inými osobnostnými vlastnosťami, je pravdepodobné, že o vás stratia záujem.

  1. Vedia, kedy nie ste v poriadku.

„Si v poriadku?“

„Áno, som v poriadku.“

„Nie, nie si v poriadku. Teraz mi povedz o všetkom.“

Ak by ste mali s niekým taký rozhovor, potom to bolo s najväčšou pravdepodobnosťou empatik. Empati vedia, kedy klamete a kedy sa cítite zle. Priateľ, s ktorým sa môžete o všetkom porozprávať, je obrovský dar! Využite schopnosti vášho priateľa a neklamte mu. Nebojte sa, on vám chce len pomôcť.

  1. Čítajú ľudí ako knihu

Empati nemajú radi prázdne diskusie, ktoré im nič nedajú. Nechváľte ich len preto, aby ste ich potešili. Nepáči sa im to.

  1. Vedia, kedy ste na nesprávnej ceste

Ak máte takéhoto priateľa a on vás na niečo upozorní, vždy ho počúvnite. Empati sú vynikajúci prognostici. Keď tvrdia, že vaše činy sú nesprávne, mali by ste tomu venovať pozornosť.

  1. Vedia, kedy predstierate, že ste niekto iný

Empati dokážu vnímať vašu vnútornú bytosť. Oceňujú vaše chyby! Buďte sami sebou a nesnažte sa byť tým, kým nie ste. Najmä pred nimi.

  1. Vždy rozpoznajú pokus o využívanie

Nepokúšajte sa zavádzať a klamať, len aby ste od nich dostali to, čo potrebujete. Okamžite to vycítia a pošlú vás kade ľahšie. Chcete niečo získať – povedzte im to bez chodenia okolo horúcej kaše.

Poznáte niekoho z takýchto ľudí?

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “10 dôvodov, prečo by ste nikdy nemali klamať empatikovi”