10 faktov o živote, ktoré som sa naučila príliš neskoro. Pomôžu vám lepšie pochopiť život

 

Donna Ashworthová, známa redaktorka a autorka kníh sa rozhodla zdieľať so svojimi čitateľmi niekoľko zaujímavých myšlienok…

Väčšinu času z nášho života venujeme presadzovaniu falošných cieľov a uctievaniu falošných ideálov. V deň, keď si to uvedomíme, začneme skutočne žiť.

Nikdy nebudeme môcť vyhovieť všetkým. Začnite od seba a vašich blízkych, všetci ostatní sú zaneprázdnení zahľadenosťou do seba.

Bojovať proti starobe je ako pokúšať sa chytiť vietor. Naučte sa užívať si prítomnosť. Vaše telo sa mení, no deje sa to už od samotného narodenia. Nemíňajte čas na vyvrátenie tejto skutočnosti, namiesto toho zmeňte svoj postoj a pokúste sa nájsť krásu v každom veku.

Nikto nie je dokonalý a nikto nie je naozaj spokojný so svojím osudom. Keď si to uvedomíte, zbavíte sa porovnávania a súdenia. Tento fakt vás oslobodí.

Nik nevidí, čo robíte správne, no každý si všimne, ak niečo urobíte zle. Keď to pochopíte, začnete sa riadiť vlastnými dôvodmi, vďaka čomu budete od života dostávať omnoho viac radosti.

Budete ľutovať, koľko rokov ste strávili neustálou sebakritikou, no čím skôr sa vám podarí dohodnúť sa s vaším vnútrom, tým lepšie. Vaše telo je dôležité a úžasné, no nedokáže vás definovať.

Zdravie je dôležité, no stres, strach a úzkosť sú oveľa škodlivejšie než akékoľvek nezdravé jedlo či nápoje, ktorým sa snažíte vyhýbať. Šťastie a pokoj sú tým najlepším liekom.

Kto si vás bude pamätať a prečo, je dôležitým aspektom starnutia. Vaša láska a vaša múdrosť budú žiť oveľa dlhšie, než akékoľvek materiálne veci, ktoré vytvoríte. Aj vaše pravnúčatá budú počúvať o príbehoch, ktoré ste kedysi sami prežívali.

Nie sme tu navždy, no ak idete proti vetru, môže to pre vás znamenať skutočný test. Život nie je boj, ale dobrodružstvo.

Vždy, vždy pite len dobré šampanské a robte to, čo by ste si predtým odložili na horšie časy. Zajtrajšok nie je istý. Dnešok je darom. Jedzte, pite a buďte šťastní.

zdroj:ladiespassiton.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “10 faktov o živote, ktoré som sa naučila príliš neskoro. Pomôžu vám lepšie pochopiť život”