Materstvo je pre mňa nočnou morou. Chcem sa rozviesť a vzdať sa rodičovských práv. NESÚĎTE MA, ODKAZUJE MAMIČKA

Určite si počas stretnutia s rodinou či blízkymi dostala otázku, kedy sa vydáš alebo kedy budeš mať konečne partnera, kedy bude bábätko prípadne súrodenec bábätka. Nie každý dokáže pochopiť, že materinský pud sa u každého prejaví v rovnakom období, prípadne sa neprejaví vôbec.

Niektorí preferujú život, v ktorom nie je miesto pre deti a pravdou je, že nemáme právo nikoho odsudzovať. Je to každého súkromná vec.

Niektorí sa rozhodnú mať potomstvo, no ani len netušia, že okrem bezhraničnej lásky je s tým úzko spätý nejeden záväzok. Viac k tejto téme napísala pre papilot.pl Ola.

Vo vzťahu so Sebastianom som už niekoľko rokov. Pred troma rokmi prišiel na svet syn Filip. Vtedy sa všetko zmenilo.

Mladá mamička premýšľa nad tým, že materstvo nie je to, čo chcela a je presvedčená, že toto rozhodnutie jej zničilo život.

Urobila som to pre Sebastiana. Milovala som ho a stále milujem, ale už nie tak ako kedysi. Keď sme sa vzali, videla som, že túži po dieťati. On si bol vedomý toho, že ja nie som ešte materstvu naklonená, ale spoločne sme sa dohodli, že budeme mať aspoň jedno dieťa.

Priznávam sa, že som to urobila pod ľahkým nátlakom. Bála som sa, že ma Sebastian opustí. Dnes si neviem odpustiť, že som bola taká hlúpa.

Filip sa narodil niekoľko rokov po svadbe. Odkladala som to najdlhšie ako to len išlo. Keď som dovŕšila 33 rokov, ustúpila som. Tehotenstvo bolo pre mňa náročné, jediným plusom bol odchod na materskú dovolenku a niekoľko mesiacov, kedy som mala ešte čas pre seba.

Musela som si odriekať milované sladkosti a iné nezdravé jedlá. Najhoršie som znášala život bez kávy. Som kávoholička a čokoholička.

„Už vtedy som inštinktívne cítila, že toto nie je dobrá cesta, nakoľko som sa musela vzdať mnohých vecí, ktoré mám rada.”

Čo sa týka materstva, k Filipovi som cítila bezhraničnú lásku, ale zároveň sa vo mne prejavil žiaľ a úzkosť, že niet cesty späť. Som egoistka, čo si pravdepodobne aj pomyslíte z mojich tvrdení. Nemám rada, keď si musím veci odriekať. Najradšej trávim čas čítaním knižiek a pozeraním seriálov, ale samozrejme, nedá sa to. Musím sa starať a myslieť ešte na dieťa. Aktuálne som na rodičovskej dovolenke.

Filip mi ešte ani raz nedoprial vyspať sa celú noc. Prevažne sa budím niekoľkokrát za noc a počas dňa vyzerám ako zombie. Nemám čas na knižky ani seriály.

Muž mi pomáha, no ten čas využívam prevažne na to aby som sa dala dokopy alebo aspoň na chvíľu odišla z domu. Zvyčajne si doprajem dlhý kúpeľ alebo sa stretnem s kamarátkami. 

Ola uznáva, že jej pomáha manžel a že je skvelým otcom. Uvedomuje si tiež, že nedokáže v sebe nájsť toľko lásky k synovi ako Sebastian.

Spájajú sa mi s ním všetky obete a povinnosti. Nevynahrádza mi to ani Filipov smiech, no i tak sa veľa neusmieva.

„Materstvo je pre mňa nočná mora. Nikdy nezabudnem na bolesť, ktorú som cítila počas dojčenia.”

Kvôli synovej alergii dokonca musela prejsť na špeciálnu diétu.

Myslí si, že Filip jej zobral radosť zo života.

Nemôžem si dovoliť kúpiť si toľko pekných vecí ako kedysi, lebo na prvom mieste je dieťa. Mám toho dosť. Prítomnosť Filipa spôsobuje sériu obetí, ktoré pravdepodobne nikdy neskončia. Syn mi vzal celú radosť zo života, všetky príjemnosti.

„Chcela by som požiadať o rozvod a vzdať sa rodičovských práv. Neviem, či sa k tomu odhodlám, ale čoraz častejšie na to myslím.”

Nemáme na krku hypotéku, bývam u manžela. Preto by to nebol problém. Ale iba v tomto aspekte. O ostatných škoda hovoriť. Určite by na moju adresu padli nepríjemné komentáre a hejt. Najdôležitejšie je pre mňa získať slobodu a vrátiť sa do normálu. Snívam o tom byť speváčkou.

Kedysi som si nevážila život, aký som žila. Pracovala som do 16.00, vracala som sa domov a mala čas pre seba. Mohla som ísť von alebo celý večer preleňošiť len tak pri telke so šiškami a čokoládou. Až sa mi vháňajú slzy do očí, keď si na to spomeniem. Chcem opäť takto žiť. Netrápi ma, čo povedia iní. Či milujem svojho syna a manžela? Rozhodne, ale nie tak veľmi ako jednoduchý a príjemný život.

Zdroj: popularne.pl

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Materstvo je pre mňa nočnou morou. Chcem sa rozviesť a vzdať sa rodičovských práv. NESÚĎTE MA, ODKAZUJE MAMIČKA”