Nadčasové dámske šperky – poznáte módne trendy, ktoré sú stále in?

Módne trendy sú premenlivé. Prehliadkové móla každoročne prezentujú nové kúsky, ktoré nasledujúcu sezónu prerazia a ovládnu naše šatníky a šperkovnice. Avšak niektoré kvalitné dámske šperky sa na scéne držia už nejakú dobu. Pri správnej starostlivosti dokážu vydržať takpovediac večnosť. Za takýto nadčasový doplnok sa nebudete hanbiť ani o niekoľko rokov, takže si bez výčitiek môžete siahnuť hlbšie do vrecka. Do ktorých šperkov sa oplatí investovať?

Sofistikovaná tenisové šperky

Ide o samostatne osadené diamanty alebo iné drahé kamene rovnakej veľkosti, spojené do jednej línie – retiazky, ktorá obopína krk. Zvyčajne sú kratšie a pripomínajú choker. Z toho dôvodu sú tenisové náhrdelníky považované za praktické, dobre sa nosia či už pri formálnych alebo neformálnych udalostiach. Ich výhodou je tiež všestrannosť – jednoducho ich môžete spárovať s inými doplnkami, napr. hodinkami – chybu neurobím ani pri kombinácii s modernými Vostok hodinkami s remienkom z nehrdzavejúcej ocele. Obľúbené sú tiež tenisové náramky.

Čomu vďačia sa svoj názov? Ich popularita odštartovala v roku 1987 počas prestížneho tenisového turnaja US Open. Tenisovej jednotke Chris Evertovej počas zápasu tento diamantový náramok pri švihu raketou doslova odletel zo zápästia a hra musela byť prerušená, kým sa nenašiel.

Klasické náramkové hodinky

Trendom stále kraľujú aj luxusné náramkové hodinky s kvalitným koženým alebo oceľovým náramkom v neutrálnych farebných tónoch. Kým čierne, hnedé, zlaté alebo strieborné prevedenie náramku je nestarnúcou klasikou, rose gold hodinky majú svoju najväčšiu slávu už za sebou. Jednoducho sú out.

Zdroj foto: Nadezhda Akimova / Shutterstock.com

Skvelou investíciou budú hodinky od prestížnych výrobcov, ktorí sa s tradíciou tohto remesla spájajú už roky, napr. Rolex, Omega, Timex či japonská značka hodiniek Seiko. Tieto kúsky sa budú dediť z generácie na generáciu.

Šperky s kráľovskými smaragdmi

Obľúbeným drahokamom vo svete módy je jednoznačne smaragd – drahý kameň sýto zelenej farby, ktorý už hinduisti v starých knihách opisovali ako predmet pozitívnej nálady a inšpirácie. Dnes je súčasťou briliantových náramkov, náhrdelníkov, prsteňov a náušníc, pričom za nadčasovú považujeme hlavne jeho kombináciu so 14kt žltým zlatom.

Smaragdové šperky dokonale doplnia outfity v neutrálnych farbách, napríklad tzv. malé čierne šaty, ktoré nesmú chýbať v žiadnom ženskom šatníku. Vizuálne príťažlivá je však aj kombinácia s farbami na opačnej strane farebného kruhu, teda všetkými odtieňmi červenej – červená, ružová, gaštanovo hnedá alebo dokonca tmavofialová.

Riečne a morské perly

Perlové šperky sú stelesnením sofistikovaného a elegantného vzhľadu. Kým v minulosti boli na vrchole morské perly, dnes sa vďaka cenovej dostupnosti rozširuje trend sladkovodných perál. Na pohľad sú však takmer nerozoznateľné – morské sa môžu javiť o niečo lesklejšie, všetko však závisí od hrúbky jednotlivých vrstiev a kvality perál.

Zdroj foto: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Nemusíte sa obmedzovať na ich nosenie iba pri formálnych príležitostiach, pokojne ich zlaďte aj k neformálnemu outfitu – na každodenné nosenie sú však vhodnejšie strieborné perlové šperky, na honosnejšie udalosti zase voľte perly v zlate.

Zlaté vrúbkované šperky

Zlato za posledné roky rozhodne prebralo dominantnú pozíciu nad striebrom. Obzvlášť obľúbený a nesmrteľný je jeho pútavý vrúbkovaný dizajn  – ide o tzv. rebrované zlaté šperky. Môže ísť o mohutné rebrované prstene, ale aj o jemnejšie vrúbkované kúsky, ktoré sú ideálne na vrstvenie šperkov (pokojne aj s elegantnejšími prvkami, ako sú napr. briliantové prstene, náramky alebo analógové hodinky). Takéto štruktúrovanie zlata je často prítomné aj na kruhových náušniciach.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Nadčasové dámske šperky – poznáte módne trendy, ktoré sú stále in?”