sobota, 27 júla, 2024

Tip: Ako správne postupovať, ak musíte nechávať potraviny na balkóne počas zimného obdobia

Prečo by ste nemali skladovať potraviny na balkóne v prípade, že vás postihne výpadok elektriny?,

Môže sa zdať, že balkón je výbornou možnosťou na uskladnenie potravín. Vonku je zima, čo znamená, že potraviny budú takmer ako v mrazničke. Noe je to však úplne tak, existujú určité pravidlá.

selective focus of frozen leaves                          unsplash

Na balkóne nie je stabilná teplota ako v mrazničke. Výrobky budú vystavené neustálym teplotným výkyvom. To znamená, že sa trochu rozmrazia a potom znova zmrazia. Ľahko sa teda môžu pokaziť a vy si to ani nevšimnete.

Nehovoriac o účinkoch slnka. V zime síce nie je také aktívne, ale stále je tam. Takže ohrieva povrch, na ktorý dopadajú lúče. Z tohto dôvodu sa časť potravín rozmrazí. A to sa môže stať aj niekoľkokrát.

Čo ak neexistujú žiadne alternatívy?

Samozrejme, vyhadzovanie jedla je neprijateľné. Preto sa ho musíte pokúsiť akýmkoľvek spôsobom zachrániť. Ale ak neexistujú žiadne alternatívy, musíte ho uložiť na balkón, no musí to mať isté podmienky, aby ste eliminovali straty.

Keď vynášate jedlo na balkón, zabaľte ho do vzduchotesnej nádoby. Chránite ho tak pred nežiaducimi mikróbmi. Potraviny tiež umiestnite tak, aby neboli vystavené slnečnému žiareniu. Môžete vytvoriť tieňovanú oblasť. Sledujte počasie vonku. A, samozrejme, nenechávajte potraviny dlho na balkóne, snažte sa ich zjesť čo najskôr.

green and pink plastic container                          unsplash

Zelenina a ovocie sa dobre skladujú aj bez chladničky. Ak vidíte, že sa ich stav začína zhoršovať, potom je čas z toho niečo uvariť. Ak sú v mrazničke zásoby bobuľovitého ovocia, môžete to premeniť na hotový výrobok. Pripravte si napríklad kompóty alebo džem. Je to lepšie, ako ich nechať skaziť.

Mäso a ryby

Ďalej sú najproblematickejšie potraviny ako mäso a ryby. Ak práve teraz nie je možné uvariť niečo z mäsa, musíte ho odniesť na chladné miesto. Zabaľte ho to papiera na pečenie, potom do uteráka a následne vložte do kovovej nádoby. Iba v tejto forme sa dá poslať na balkón. Využiť môžete aj termotašky.

                          unsplash

Na konzervovanie rýb možno použiť soľ. Vyčistite ich, umyte, osušte papierovou utierkou. Potom vložte do kovovej nádoby a bohato posypte soľou. Týmto spôsobom ich môžete poslať na balkón. Na varenie budete musieť ryby dobre namočiť do vody. Ale solené ryby môžu byť skladované veľmi dlho. To isté sa dá urobiť s mäsom.

Z mäsa alebo rýb si môžete pripraviť aj konzervy. Urobte si napríklad domácu tlačenku.

Mliečne produkty

S mliečnymi výrobkami môžu byť ťažkosti. Aby ste predĺžili trvanlivosť masla, zabaľte ho do papiera na pečenie, vložte do nádoby a zalejte studenou osolenou vodou. Zakryte a navrch položte niečo ťažké. Dá sa teda skladovať na balkóne. Syr sa dobre uchováva bez chladenia. Stačí ho zabaliť do vrecka alebo papiera, aby nevyschol.

photo of milk bottle lot                          unsplash

Aby sa predĺžila trvanlivosť mlieka, je lepšie ho prevariť. Zároveň pridajte 0,5 lyžičky sódy do 3 litrov mlieka. Nalejte ho do sklenených pohárov a potom ich vložte do studenej vody. To isté možno urobiť s kyslou smotanou alebo tvarohom. Takto môžete skladovať potraviny bez chladenia.

 

 

zdroj

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights