432 Hz – Zázračný tón pochádzajúci priamo z vesmíru? DOKÁŽE POMÔCŤ ĽUĎOM

O tejto frekvencii tónu sa tiež hovorí, že má liečivé účinky, vďaka čomu si už získal nemalé publikum ľudí. Tvrdí sa, že ak si hudbu naladíme na poltón pod našou normou A=440Hz, máme zaručený prístup k vesmírnym pokladom. Ide o oprávnené tvrdenia alebo je to len ďalšiu senzáciu?

Pojem Hertz kedysi vôbec neexistoval a bol vytvorený až v roku 1930. Predtým sa táto frekvencia nazývala „cykly za sekundu“. Meranie sekúnd sa navyše začalo ešte len v 16. storočí a nikto predtým nedokázal naladiť svoje hudobné nástroje tak, aby vydávali frekvenciu 432 Hz.

Muzikológ Alexander John Ellis zistil, že Guiseppe Verdi skladá svoju hudbu práve so spomínanou frekvenciou 432Hz. Možno aj práve preto dokázal svojimi skladbami osloviť množstvo milovníkov hudby.

Cymatika je vedecká oblasť, ktorá zostáva nepreskúmaná. Ide o akési akustické obrazy, ktoré sú tvorené z vodných alebo kovových plôch a ladené tak, aby zobrazovali rôzne frekvencie.

Rovnako ako gitarové struny, vodné plochy a kovové platne sú naladené tak, aby ukazovali na 440 Hz.

Dirigenti orchestrov nie sú povinní používať základné frekvencie 440 Hz. Orchestre po celom svete využívajú rôzne výšky podľa toho, aký druh hudby hrajú.

Niektorí ľudia veria, že frekvencia 432 Hz dokáže odomykať kozmické sily. Zatiaľ na to neexistuje priamy dôkaz, no existujú štúdie, ktoré poukazujú na potenciálne prínosy tejto zvukovej frekvencie pre duševné a fyzické zdravie, ako je zníženie srdcovej frekvencie, zmiernenie úzkosti a zlepšenie kvality spánku.

Zadarmo Fotobanka s bezplatnými fotkami na tému blahobyt, driemanie, meditácia Fotka z fotobanky                                               pexels

432 Hz môže tiež zlepšiť alebo zhoršiť kvalitu vašej hudby. Mnoho umelcov s hudobným talentom stále používa túto frekvenciu, pretože veria, že je pre uši harmonická. Ďalší ju používajú na meditáciu, pretože je známe, že upokojuje.

zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “432 Hz – Zázračný tón pochádzajúci priamo z vesmíru? DOKÁŽE POMÔCŤ ĽUĎOM”