Chlapec, ktorý sa nemal dožiť ani 2 rokov, skončil strednú školu a stal sa dobrovoľným hasičom

Keď sa narodil Braden West, jeho rodičom povedali, že nebude dlho žiť. Lekári mu diagnostikovali Pfeifferov syndróm typu 2, genetickú poruchu charakterizovaná predčasným spojením určitých kostí lebky, čo bráni normálnemu rastu lebky a ovplyvňuje tvar hlavy a tváre.

Rodičia sa správu o stave svojho syna dozvedeli dva týždne predtým, ako ho privítali na svet, keďže ultrazvuk ukázal abnormality. Ako sa dalo očakávať, boli mimoriadne znepokojení.

„Kope mi do brucha a modlím sa, aby ho Boh vzal domov,“ povedala mama Cheri a dodala: „Vyzeralo to, že nebude mať zátylok. Vyzeralo to, že sa narodí so zubami. Vyzeralo to, zle.“

Keď sa Braden narodil, jeho mama pocítila okamžité puto a bola ešte viac zničená, keď vedela, že nemohla urobiť nič, aby mu pomohla. Prognóza bola taká, že nebude žiť dlhšie ako 18 mesiacov.

„Povedala som, drahý Bože, prosím, len mi ho nechaj na chvíľu.“

„Keď mal mesiac, dovolili nám ho priviesť domov. Priniesli sme ho, aby sme sa všetci stretli, aby nezomrel v nemocnici.“

Na prekvapenie všetkých však Braden začal nečakane vykazovať známky progresu.

„Mal viac ako 30 operácií, mal tracheotómiu len vo veku 3 mesiacov a raz mal vykonanú procedúru s 10% mierou prežitia,“ povedala Cheri. „Museli sme podpísať papiere, rozlúčiť sa s ním. Namiesto zlých správ prišli lekári a povedali, že je v poriadku.

Okrem všetkej lásky a podpory zo strany jeho rodičov a rodiny tu bola aj ďalšia osoba, ktorá prejavila obrovskú podporu a pomáhala Bradenovi na každom kroku, zdravotná sestra Michele Eddings Linn. Raz, keď takmer prišiel o život, bola po jeho boku Linn. „Len si pamätám, ako som sa modlila: ‚Pane, buď ho vezmi domov, alebo mu zlepši jeho stav,“ spomína Linn.

Našťastie sa mu to podarilo a Linn povedala, že Braden bol jej jediným pacientom, ktorý kedy musel opustiť hospic.

Verte či nie, Bradenovi sa darilo a dokonca sa mu podarilo vyštudovať strednú školu. V deň ukončenia požiadal Linn, aby mu urobila fotografie, a bol to emotívny moment pre každého, kto bol svedkom.

„Pred 17 rokmi som plakala, pretože som si myslela, že jeho čas na Zemi sa končí, a teraz plačem, pretože maturuje na strednej škole a jeho život sa práve začína!,“ napísala Linn na Facebooku.

                                                                                                                                               facebook

„Sledovať, ako sa z neho stal tento úžasný mladý muž, bolo emotívne, no som neskutočne hrdá,“ povedala mama Cheri.

„Keď som ho sledovala, ako kráča po rade, všetky emócie z prvých mesiacov jeho života sa mi vrátili späť.

Jediné, na čo som myslela, bolo, že toto nemal robiť, nemal dokonca ani vedieť držať ceruzku, hovoriť, vidieť, počuť… a sme tu.“

„Cítim sa celkom dobre, keď viem, že som tvrdo pracoval, aby som sa dostal až sem, pretože to nebolo vždy ľahké,“ povedal Braden.

Nielenže maturoval, ale dostal sa aj k vysnívanej práci hasiča.

                                                                                                                                                                                facebook

Braden, ktorý má teraz 22 rokov, sa pripojil k hasičskému zboru ako dobrovoľný hasič.

„Nikdy sa nevzdávaj… Bez ohľadu na to, aké ťažké je vyliezť na horu, pokračuj v lezení, pretože výhľad na vrchol je úžasný!“ hovorí tento neuveriteľný mladý muž, ktorý doposiaľ prekonal všetky nepriazne osudu.

Je dokonalým príkladom toho, že keď sa na niečo zameriame, nič nás nemôže zastaviť.

 

zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Chlapec, ktorý sa nemal dožiť ani 2 rokov, skončil strednú školu a stal sa dobrovoľným hasičom”