Inšpirujte sa! V týchto outfitoch budete vyzerať perfektne a chladno vám nebude

Aj v oblečení do dažďa, vetra a zimy môžete vyzerať štýlovo a nemusí vám byť zima.

Chystáte sa na lyžovačku alebo do lesa? Hrubé páperové bundy a neforemné otepľovačky už dávno patria do zberu. Pred chladom, vlhkom a vetrom vás po celú zimu spoľahlivo ochránia ľahké funkčné materiály.  Zahrievajú, odvádzajú pot a zbytočne neobmedzujú v pohybe. Aby ste si vybrali správne, je dobré orientovať sa v jednotlivých funkciách a označeniach. Základom zachovania komfortu počas chladných dní vonku pritom stále zostáva vrstvenie.


V chladnom počasí vás zahreje aj tenká čiapka. Stačí, ak má termoúpravu, ako táto z Tchibo.

Ochrana  pred zimou a potom

Ponožky, pančucháče, tielka a spodné nohavice z priedušných materiálov odvádzajú vlhkosť z tela na vonkajšiu stranu materiálu.  Úprava DryActive Plus a materiály od Coolmax tak udržiavajú štandardnú telesnú teplotu a ani pri najväčšej námahe vám nehrozí prepotenie a prechladnutie.  Niektoré tielka majú aj špeciálne prešívanie v oblasti ľadvín, lyžiarske ponožky zas bývajú polstrované, čím chránia nohy pred najväčšou záťažou.

Ochrana pred chladom

Termooblečenie tvorí tepelne izolačnú vrstvu a optimálne chráni pred chladom. Ak má zdrsnenú vnútornú stranu, jeho tepelná ochrana je ešte vyššia.


Funkčné tričko z Tchibo vyzerá tak štýlovo, že ho je škoda nosiť pod pulóver. Foto: Tchibo

Vlna je prirodzené prírodné funkčné vlákno, preto sú svetre a pulóvre také hrejivé. Je ľahká, mäkká, odvádza vlhkosť a dokonca dokáže neutralizovať pachy, takže sa nemusíte báť trapasu, keď sa po celom dni vyzlečiete. Obzvlášť jemná je vlna merino, ktorú používa aj Tchibo.


Funkčnú spodnú bielizeň z jemnej a hrejivej vlny merino pre dámy aj pánov dostanete v Tchibo.

Tchibo oblečie do tepla aj najmenších.

Vatovanie sa teší popularite nielen z dôvodu vysokej hrejivosti, ale aj pre svoju ľahkosť. Vatované bundy sú tenké a ľahké, takže sa v nich necítite ako snehuliak. Vatovanie 3M Thinsulate tvoria obzvlášť jemné vlákna, ktoré optimálne udržiavajú teplo a nebránia v odvádzaní telesnej vlhkosti.

Dlhý teplejší kabát neutrálnej farby je praktický a pritom elegantný. Preto by mal byť v každom šatníku. Foto: Tchibo

Ochrana pred zlým počasím

V zime sa budete vonku cítiť príjemne len vtedy, keď vás studený vietor neprefúka a dážď či roztopený sneh neprenikne cez bundu. Tomu zabráni vetruvzdorný vrchný materiál a zatavené švy, cez ktoré neprenikne žiadna vlhkosť. Tchibo používa na svojom oblečení aj vysoko účinné laminovanie, ktoré funguje ako druhá koža. Je priedušné, takže zabraňuje prenikaniu kvapiek vody a zároveň odvádza telesnú vlhkosť na vonkajšiu stranu.

Na nepremokavých odevoch nájdete aj hodnotu vodného stĺpca. Tá vyjadruje, koľko vody môže na materiáli stáť bez toho, aby cezeň začala prenikať. V Tchibo považujú za nepremokavé oblečenie s vodným stĺpcom minimálne 3000 mm.


Nezabudnite ani na ochranu svojho mobilu pred vlhkom a chladom. Foto: Tchibo

Eko tip:
Vedeli ste, že k ochrane životného prostredia prispievate aj výberom impregnácie? Impregnácia ecorepel® odpudzuje vodu a nečistoty, je ekologicky šetrná, neobsahuje fluorkarbón a je biologicky odbúrateľná.

Inšpirujte sa na www.tchibo.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Inšpirujte sa! V týchto outfitoch budete vyzerať perfektne a chladno vám nebude”