sobota, 27 júla, 2024

Legendárna slečna Maprlová sa vracia v 12 nových príbehoch

Slečna Marplová je fenomén. Kultová postava detektívnej literatúry, ktorá sa zrodila pred takmer 100 rokmi. Teraz opäť ožíva v nových príbehoch, v ktorých predvedie svoj pozorovací talent a bystrý um.
Slečna Marplová. 12 nových príbehov je novinka z pera 12 svetoznámych autoriek, ktoré takto vzdali hold legendárnej slečne Marplovej. 

Jej príbehy boli adaptované do podoby divadelných hier, filmov i televíznych seriálov. Teraz sa vracia na knižné stránky po takmer 50 rokoch, aby vyriešila tucet nových záhadných prípadov, hodných jej bystrého umu a hlbokej znalosti ľudskej povahy.

„Hlavný zámer bolo priblížiť túto kultovú postavu úplne novej generácii čitateľov a to iným, neošúchaným spôsobom. Myslím si, že sa im to dokonale podarilo. Základom úspechu bol výber 12 svetoznámych autoriek, ktoré sú renomované, ovenčené rôznymi cenami a ktoré vychádzajú v prekladoch v desiatkach krajín,“ približuje editorka slovenského vydania a šéfredaktorka vydavateľstva Slovenský spisovateľ Anna Pokorná.

Nové poviedky so slečnou Marplovou zaujmú každého fanúšika Agathy Christie i klasickej detektívky originálnymi námetmi, medzi ktorými nechýbajú zločiny z vášne, lásky, žiarlivosti, vydierania či pomsty, ktoré sa neodohrávajú iba v tichých dedinkách na malebnom anglickom vidieku, ale i v rušných veľkomestách ako New York alebo Londýn, či dokonca na palube zaoceánskeho parníka.

Vypočujte si úryvok z prvej poviedky Lucy Foley – Zlo na vidieku.
Číta Lucia Vráblicová:

 

Kniha Slečna Marplová. 12 nových príbehov je nádhernou poctou súčasných renomovaných autoriek Agathe Christie a zároveň nám všetkým príťažlivým spôsobom pripomína, prečo je Jane Marplová najslávnejšou amatérskou detektívkou všetkých čias.

 „Tie autorky sa svojej úlohy zhostili naozaj bravúrne, dala by som im jednotku s hviezdičkou Už keď som čítala prvú verziu rukopisu, tak som mala pocit, ako keby sa niekde v zabudnutom archíve objavilo naraz 12 nových poviedok Agathy Christie. Dýcha na vás originálna atmosféra a všetky autorky – hoci nepíšu všetky detektívky – sa podriadili tomu detektívnemu kánonu so všetkými pravidlami,“ dodáva editorka Anna Pokorná.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights