sobota, 27 júla, 2024

Už nemám trpezlivosť na narcizmus a psychologickú manipuláciu

Vždy som sa prispôsobovala ľuďom. Idem s prúdom a nerobím vlny. Lámala som si srdce, aby boli všetci ostatní šťastní. Podľahla som psychologickej manipulácii. Ale od štyridsiatky, ako doslova v deň, keď som dovŕšila 40 rokov, som začala pociťovať tento posun a jednoducho som vedela, že to bude veľká vec. Nastane zmena.

Keď dovŕšite 40 rokov, nastane mierny posun. Niečo sa začne miešať hlboko vo vašich útrobách. Začnete mať pocit, že sa zvliekate z kože. Húsenica, ktorá sa mení na motýľa, je to tak trochu podobné. Lenže to nie je tak, že sa meníte na niečo krásne. Len sa začínate cítiť v poriadku, keď odhaľujete to, čo bolo vždy pod povrchom.

Začíname si uvedomovať, že sme sa možno schovávali. Že sme sa držali v ústraní.

Začíname akceptovať, že svet sa vôbec netočí okolo nás. Ľudia sa jednoducho nezaujímajú tak veľmi, ako si myslíme. Kedysi sme sa 20 minút rozhodovali, či zverejníme ten meme na Facebooku, pretože, nedajbože, by sa niekto mohol uraziť alebo si o nás myslieť niečo menej.

Ale hádajte čo? Ľuďom je to naozaj jedno. A ak nie, tak nám už je to naozaj jedno. A to je nádherný pocit! Zdieľajte príspevok teraz!

Už nemáme čas porovnávať sa s ostatnými. Máme za sebou 40 rokov vlastných prekliatych skúseností, aby sme vytvorili človeka, ktorý sedí práve tu, a je len jeden z nás a my začíname vidieť, že „hej, ja som tak trochu úžasný!“. Kto má čas sústrediť sa na život niekoho iného a chcieť to, čo má on, a cítiť závisť a bla bla? Vážne, kto má čas? Je to strata času! Veď už máme 40 rokov!

Vieme, že nie sme najkrajšie, najmladšie, najštíhlejšie ba ani najsexi, ale to nevadí, pretože sme NIKDY NEBOLI! Rozdiel je v tom, že teraz je nám to jedno.

Už nepotrebujeme prenasledovať ľudí na internete, pozerať na fotky a hádzať veci do televízie, pričom plačeme a kričíme: „LÁSKA TAKÁ NIE JE!“, pretože vieme, že všetko, čo máme, je naozaj, úprimne všetko, čo v tejto chvíli v našom živote potrebujeme. Jednoducho nemáme čas na žiarlivosť. Vieme tiež, že bez ohľadu na to, čo sa stane, budeme v poriadku. Keď máte 40 rokov, tak trochu si uvedomíte: “ Človeče, ja som si už niečím prešla“ a potom sa usmejete, pretože ste si niečím prešli.

Vieme, že si zaslúžime, aby sa k nám správali s rešpektom. Neviem si ani predstaviť, čo sa stane, keď ma nabudúce niekto chytí za zadok. Buďte na pozore. A hry na hlavu? Ani sa neobťažujte.

Nebudeme sa na to hrať. Na narcizmus a psychologickú manipuláciu už nemáme trpezlivosť a dokážeme ju rozpoznať už na míle ďaleko. 

Rodina a priatelia sú pre nás dôležitejší, teraz viac ako kedykoľvek predtým. Nie, nie preto, že sme už starí a náš čas s nimi je obmedzený, ale preto, že naše priority sú tam, kde majú byť!

Máme dosť skúseností na to, aby sme vedeli, že jediné, na čom v tomto živote naozaj záleží, je, aby ste mali radi ľudí. Cítime potrebu povedať našim priateľom a rodine, ako veľa pre nás teraz znamenajú, pretože sme už prešli toľkými stratami.

Vieme, že čas je cenný a na každom okamihu záleží.

Vieme, že 99 % vecí, ktorých sa obávame, sa nestane. Keď zistíme, že sme z niečoho až posadnutí, môžeme zabrzdiť.

Uvedomujeme si, že vo VÄČŠINE prípadov sú obavy zbytočné, a ak sa stane niečo zlé, tak to aj tak je mimo našej kontroly.

Prečo si kaziť dokonale dobrý deň strachovaním sa o niečo, čo sa buď stane, alebo nestane bez ohľadu na to, ako veľmi sa tým trápime? Stále budeme mať výpadky, ale nebudú také traumatizujúce ako „pred 40“, pretože vieme, že život ide ďalej.

Nevyrovnáme sa s tým. Už viac nepodľahneme psychologickej manipulácii. Neuspokojíme sa s podpriemerným alebo s niečím slabším, než čo skutočne chceme.

Už sme sa vyrovnávali dosť dlho. Svoje srdcia sme znovu a znovu dávali mužom, ktorí si to naozaj nezaslúžili, ale na chvíľu nám dali pocit výnimočnosti a to nám bohato stačilo. No už nám to nestačí. Odteraz si budeme vyberať my. Už sa necítime ako to zúfalé, patetické dievčatko, ktoré sa priľne k prvému chlapovi, ktorý jej venuje pozornosť. Nepotrebujeme už tú pozornosť. Niekedy nám stačí rúž, vysoké podpätky, lak na nechty, aj keď nemáme kam ísť! Všetci prechádzame fázami, keď sa cítime mizerne a jednoducho „nie sme sexy“.

Dievča z toho môže byť naozaj deprimované. Teraz už vieme, že sa môžeme cítiť lepšie, keď sa budeme cítiť sexy, trochu sa vyparádime a budeme pôsobiť, akoby bolo všetko v poriadku.

Vieme, že to nemáme v poriadku. Sme úplne bláznivé. Všetci sme, či si to priznáme, alebo nie. Všetci máme svoje výstrednosti. Kľúčom k úspechu je milovať tieto bizarnosti. Zasmiať sa na sebe. Teraz to môžeme urobiť.

Ľudia, ku ktorým vzhliadame, sa zmenili. Už sa nepozeráme na celebrity a už nimi netúžime byť. Chceme byť ženou, ktorá je jednoducho sama sebou. Už si nepudrujem nos v súkromí, pretože sa bojím, že ma niekto uvidí a bude si myslieť, že som márnivá.

Viete čo? Ja som márnivý. A to mi nevadí. Rada vyzerám dobre. Budem mať 87 rokov a budem si farbiť vlasy a nosiť rúž a podpätky presne tak, ako to stále robí moja babička, a ona to dokáže, pretože jej to patrí. Je verná tomu, kým je, a vždy bola. To je tá, ku ktorej vzhliadam! Začneme sa nám páčiť, koho vidíme v zrkadlev. Toto je asi najpomalší proces v celom posúvaní. U mňa sa to nestalo zo dňa na deň.

Ale dnes som sa pozrela do zrkadla a uvidela som vrásky od smiechu a pomyslela som si: „Hm, pribúdajú mi vrásky, lebo som žila!“. Túto sebadôveru získate, keď viete, že ste naozaj žili. Zvládli ste to!

O autorovi:

Laura Scottová je spisovateľka stojaca za webstránkou Looping Laura, ktorá dúfa, že v temných časoch bude šíriť trochu svetla. Je na úžasnej ceste sebapoznávania a veľmi ju zaujíma láska, smiech a hudba. V minulom roku sa rozhodla zverejniť niektoré svoje texty v nádeji, že povzbudí ostatných, aby sa podelili o svoj príbeh a našli svoj pokoj. Môžete ju sledovať aj na Twitteri a Facebooku.

zdroj

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights