back to top
piatok, 19 apríla, 2024

Vyberte si z čerstvých noviniek, ktoré zavítali na knižné pulty

 

Prinášame vám prehľad čerstvých noviniek, ktoré v týchto dňoch prichádzajú na knižné pulty. Vyberie si naozaj každý. Či už máte radi napätie, preferujete romantickú oddychovku, hľadáte niečo pre svoje malé ratolesti alebo čítate radšej knihy o osobnom rozvoji, z nasledujúcej ponuky si určite vyberiete. A tentoraz máme niečo aj pre milovníkov audiokníh! Nenechajte si ujsť čerstvé knižné novinky z vydavateľského domu Grada. 

Osudné svedectvo – audiokniha

Ako nájsť vraha, ktorý zničil takmer všetky dôkazy?

Detektív šéfinšpektor Erika Fosterová sa počas večernej prechádzky v okolí svojho nového domu v Blackheath ocitne na mieste činu. Brutálne zavraždenou ženou je Vicky Clarkeová, ktorá mala svoj vlastný podcast o skutočných zločinoch.  

Po tom, čo sa Erika pripojí k vyšetrovaniu prípadu, zistí, že Vicky pracovala na novej epizóde podcastu o sexuálnom predátorovi. Jeho slabosťou boli mladé študentky v okolí južného Londýna, a než sa k nim uprostred noci vlámal, vždy ich najprv dlho sledoval.  

Keď Erika zistí, že všetky Vickine poznámky a zvukové nahrávky z jej bytu v dobe jej vraždy záhadne zmizli, začína jej byť jasné, že Vicky musela byť len krok od zistenia totožnosti útočníka, ktorý ju zrejme zavraždil, aby ho neodhalila.   

Náhle však prichádza šok a Erika musí prehodnotiť všetko, čo si do tej doby o Vicky myslela a vedela. S obmedzeným množstvom indícií a len s minimom dôkazov potrebuje nájsť vraha skôr, než znovu udrie.

https://www.grada.sk/osudne-svedectvo-(audiokniha-cd)-100140/ 

Nečakané priznanie 

Prizná sa k vražde, aj keď ju nespáchala?

Josie sleduje, ako jej priateľku odvádzajú v putách a ani na sekundu neverí tomu, že by Gretchen toho chlapca zabila. Či už sa k činu priznala, alebo nie, Josie je presvedčená, že je v tom zapletený niekto iný. A ona zistí, kto…  

Keď sa na príjazdovej ceste do domu v Dentone nájde telo mladého študenta s fotografiou pripnutou na golieri, prvá na mieste činu je detektívka Josie Quinnová. Dom patrí Gretchen Palmerovej, oddanej členke Josiinho tímu, ktorá je posledných dvadsaťštyri hodín nezvestná. Hoci sa Gretchen prizná k činu, Josie vie, že nemôže byť vrahyňou. Tak prečo sa priznáva k vražde, ktorú nespáchala?  

Josie sa ponorí hlboko do Gretcheninho tajného života a odhalí spojenie medzi chlapcom, fotografiou a zničujúcim prípadom z jej minulosti. Lenže práve vo chvíli, keď si Josie myslí, že už všetko pochopila, na druhej strane mesta sa objavia telá mladého páru. Dokáže Josie odhaliť pravdu včas, aby zachránila svoju priateľku pred životom vo väzení alebo istou smrťou?  

https://www.grada.sk/necakane-priznanie-100111/ 

Kúzelná trieda v ZOO

Vydajte sa s deťmi na výlet do zoo!

Kam sa žiaci z kúzelnej triedy vydajú tentoraz? Z hodiny prvouky rovno do zoo! Preteky korytnačiek, prejedená opica, vzpierači s chobotom či namydlené labute, to všetko na vás čaká v ďalšom príbehu úspešnej série. Samozrejme, nebudú chýbať vílie kúzla. Tajný výlet za zvieratkami bude trochu dobrodružný, trochu poučný, no najmä veselý a kúzelný.

https://www.grada.sk/kuzelna-trieda-v-zoo-100171/ 

Láska bez úzkosti 

Vytvorte si milujúci vzťah, po akom ste vždy túžili.

Nazval vás váš romantický partner závislou, neistou, zúfalou alebo žiarlivou? Nikto si nechce priznať, že tieto vlastnosti má, ale ak ste neustále v strehu, pociťujete vo vzťahu úzkosť alebo si robíte prehnané obavy, môžete trpieť úzkostnou pripútanosťou a strachom z opustenia, ktoré sú často zakorenené v zážitkoch z raného detstva. 

V tejto knihe sa naučíte, ako prekonať svoju úzkosť pomocou súcitného sebauvedomenia, čo je technika, ktorá vám umožní rozpoznať svoje negatívne myšlienky či nezdravé vzorce. Postupne v štyroch častiach zistíte, ako a prečo vznikajú vaše konflikty vo vzťahu. Zmenu budete iniciovať tým, že sa začnete zaoberať prekážkami, ktoré vám bránia v pestovaní šťastných vzťahov. Naučíte sa vytvoriť si intímne spojenia s pocitom bezpečia.  Nastal čas, aby ste zastavili utrpenie a prehnané analyzovanie svojho vzťahu. Raz a navždy sa zbavíte neistoty a naučíte sa, ako si vybudovať láskyplný vzťah, po akom ste vždy túžili. 

https://www.grada.sk/laska-bez-uzkosti-100150/ 

Aké je to byť vtákom

Najlepšia náučná kniha pre deti v roku 2022

Rozmýšľali ste niekedy o tom, aké je to lietať? Alebo vidieť po tme? Alebo ste si predstavovali, aké by to bolo žiť vysoko v korunách stromov… 

Vtáky sa niekedy správajú zvláštne a nezvyčajne, viac než ktorékoľvek iné zviera na Zemi. Najmä keď si myslia, že ich nikto nevidí. Albatros môže lietať celé týždne bez prestávky. Kuropty dokážu prekabátiť hladné líšky. Papagáje sú pekne utárané. Krkavce sa veľmi radi hrajú. Prostredníctvom pútavého rozprávania nabitého faktami od oceňovaného ornitológa Tima Birkheada a krásnych ilustrácií od Catherine Raynerovej sa s vami táto knižka podelí o tajomstvá dvadsiatich našich operených priateľov. Poďme zistiť, aké je to byť vtákom.

https://www.grada.sk/ake-je-to-byt-vtakom-100166/ 

Škola nie je výchovný tábor 

Inšpiratívna príručka plná učiteľských príbehov a trikov, ako vyriešiť problémové správanie žiakov v školách

Knihu tvoria skutočné príbehy učiteľov a konkrétne situácie, s ktorými sa stretli počas svojej pedagogickej praxe. Príbehy sa týkajú problémových a agresívnych žiakov, detí s ADHD, autizmom či s poruchami správania. Nájdete v nej aj skúsenosti učiteľov so vzdelávaním a s výchovou rómskych detí a detí z rodín, v ktorých úradujú vulgarizmy, klamstvá, agresivita, alkohol a tabak. Jednotlivé kapitoly vám ponúknu rady, ako vyriešiť problémové správanie žiakov v školách.

https://www.grada.sk/skola-nie-je-vychovny-tabor-100173/ 

Odolnosť 

Vybudujte si vnútornú silu, ktorá vám umožní lepšie zvládať životné situácie

Aby sme v živote prospievali, potrebujeme viac ako len schopnosť znášať zlé podmienky. Musíme rozvíjať svoju odolnosť, pretože tá je kľúčom k tomu, by sme boli schopní založiť si rodinu, napredovať v práci, zvládať stres, riešiť zdravotné problémy, prekonávať nedorozumenia s ostatnými, vyliečiť sa zo starých zranení.  

V tejto knihe sa dozviete, ako rozvinúť dvanásť životne dôležitých pilierov odolnosti. Nájdete v nej praktické a konkrétne kroky, zážitkové praktiky a osobné príklady. Zahŕňa tiež účinné spôsoby interakcie s ostatnými. Vysvetľuje, ako prekonať zaujatosť, uvoľniť bolesť a nahradiť ich súcitom, sebahodnotou, radosťou a vnútorným pokojom.

https://www.grada.sk/odolnost-100177/ 

Niekedy je pekné, že ma miluješ 

Román o sile skutočného priateľstva, francúzskych viniciach, viniciach v Bordeaux a hľadaní lásky na celý život

Chloé a Constance sú najlepšie kamarátky, hoci každá je úplne iná. Spája ich však láska ku knihám, rodinné korene v Marinzacu, no aj žalostný milostný život.  

Atraktívna Chloé je dokonalá Parížanka: je príliš chudá, priveľa fajčí a priveľmi pije. Nedokáže sa citovo odpútať od svojho expriateľa, ktorý je zároveň jej nadriadeným a má sa čoskoro ženiť. Constance, večná romantička, je už dlho nezadaná, má rada Jane Austenovú a čaká na svojho pána Darcyho, ktorý je však stále v nedohľadne. 

Jedného dňa sa rozhodnú vziať život do svojich rúk a uzavrú spolu dohodu: Chloé strávi celý polrok na vidieku medzi vinicami, ďaleko od všetkých mužov a pokušení, a pokúsi sa konečne napísať vytúžený román. Constance prestane snívať o romantickej láske a začne sa stretávať s normálnymi mužmi. Ich vzájomná dohoda ich nakoniec zavedie niekam úplne inam, než by čakali

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

On mal 19 a ona 52 rokov. Ako sa vyvíjal život tohto páru? Ľudia im želali rozchod

Veľký vekový rozdiel medzi pármi už nie je prekvapujúci....

ODHALENÉ! Nostradamova predpoveď na rok 2024 bola rozlúštená: čakajú nás katastrofické udalosti

Nostradamus je považovaný za jedného z najvýznamnejších veštcov a...

Všetko opustí a presťahuje sa k matke, ktorá trpí Alzheimerovou chorobou: „Starám sa o tých, ktorí sa starali o mňa.“

Alexandre Borges, známy brazílsky herec, nedávno hovoril o svojej...

Smútiaci rodičia našli list od svojho len 6-ročného, nebohého syna. Pozrite sa, aký odkaz im zanechal!

Len 6-ročný Leland Shoemake, zanechal svojim rodičom srdcervúci odkaz. Lelandovi...

Newsletter

spot_img

Prečítaj si

On mal 19 a ona 52 rokov. Ako sa vyvíjal život tohto páru? Ľudia im želali rozchod

Veľký vekový rozdiel medzi pármi už nie je prekvapujúci....

ODHALENÉ! Nostradamova predpoveď na rok 2024 bola rozlúštená: čakajú nás katastrofické udalosti

Nostradamus je považovaný za jedného z najvýznamnejších veštcov a...

Všetko opustí a presťahuje sa k matke, ktorá trpí Alzheimerovou chorobou: „Starám sa o tých, ktorí sa starali o mňa.“

Alexandre Borges, známy brazílsky herec, nedávno hovoril o svojej...

Smútiaci rodičia našli list od svojho len 6-ročného, nebohého syna. Pozrite sa, aký odkaz im zanechal!

Len 6-ročný Leland Shoemake, zanechal svojim rodičom srdcervúci odkaz. Lelandovi...

Šťastná matka pridala fotku s dieťaťom na internete. Nevedela aká nočná mora ju čaká…

Destiny Mantia sa zoznámila so svojim budúcim manželom, keď...
Romana
Romana
Volám sa Romana a pre mysmezeny.sk píšem niekoľko rokov. Milujem písať o vzťahoch a ezoterike. Okrem toho ma veľmi baví môj psík. 🥰
spot_imgspot_img

On mal 19 a ona 52 rokov. Ako sa vyvíjal život tohto páru? Ľudia im želali rozchod

Veľký vekový rozdiel medzi pármi už nie je prekvapujúci. Najčastejšie sa uzatvárajú manželstvá, v ktorých si mladé dievčatá berú staršieho, bohatého muža. Existujú však...

ODHALENÉ! Nostradamova predpoveď na rok 2024 bola rozlúštená: čakajú nás katastrofické udalosti

Nostradamus je považovaný za jedného z najvýznamnejších veštcov a astrológov v histórii, ktorého predpovede boli často ohromujúco presné, napríklad predpovede vĺn horúčav v Európe. Tu...

Všetko opustí a presťahuje sa k matke, ktorá trpí Alzheimerovou chorobou: „Starám sa o tých, ktorí sa starali o mňa.“

Alexandre Borges, známy brazílsky herec, nedávno hovoril o svojej bolestnej skúsenosti s matkou Rosou, ktorá trpí Alzheimerovou chorobou. Aby matke zabezpečil potrebnú starostlivosť, Alexandre sa...
Verified by MonsterInsights